Naționala de rugby a României a învins reprezentativa Canadei cu scorul de 25-9 (7-6), într-un meci test disputat sâmbătă noaptea pe Ellerslie Park Stadium, din Edmonton.

În ciuda scorului, confruntarea nu a fost deloc una ușoară pentru ”Stejari”, jocul având de suferit atât la capitolul spectacol, la partea tehnică, dar și la nivelul arbitrajului, fiind presărat cu fragmentări pe fondul unor acte de indisciplină și a nervozității din teren, în special în prima repriză.

Scorul pauzei a fost 7-6 pentru români, Vlaicu ratând o lovitură de pedeapsă în ultimele minute ale primei reprize.

”Stejarii” au ieșit mult mai determinați de la cabine și chiar în minutul 41, Tangimana Fonovai a izbutit cel de-al doilea eseu al tricolorilor, transformat de Vlaicu, după o bâlbâială a defensivei gazdelor.

Tabela de marcaj a fost închisă tot de români, Vlaicu transformând o lovitură de penalitate în minutul 73 și stabilind scorul final, 25-9 pentru România, care obține astfel cea de-a șasea victorie consecutivă împotriva canadienilor, prima în deplasare.

Săptămâna viitoare, ”Stejarii” vor întâlni în premieră Brazilia, la București.

România — 1. Ionel Badiu (Carcassonne), 2.Otar Turashvili (Colomiers), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Johannes Van Heerden (Știința Baia Mare), 5. Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), 6. Vlad Nistor (Albi), 7. Viorel Lucaci (CSA Steaua București), 8. Mihai Macovei (Colomiers) — căpitan, 9. Florin Surugiu (CSA Steaua București), 10. Florin Vlaicu (CSA Steaua București), 11. Ionuț Dumitru (CSA Steaua București), 12. Sione Fakaosilea (Știința Baia Mare), 13. Paula Kinikinilau (CSM București), 14. Fonovai Tangimana (Timișoara Saracens), 15. Luke Samoa (Știința Baia Mare).

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here