Naționala masculină de handbal a României a fost surclasată de Belarus cu scorul de 32-22 (19-11), joi seara, în Sala Polivalentă din Craiova, în Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatul European din 2018.

În urma acestui rezultat, Belarus și Serbia s-au calificat la turneul final, în timp ce tricolorii au șanse mici să obțină calificarea de pe locul al treilea.

România a fost dominată la toate capitolele de oaspeți, pe care îi învinsese cu 26-23 la Minsk, în meciul de debut al campaniei, în noiembrie anul trecut. Tricolorii au început în forță, cu două victorii în tot atâtea meciuri, iar apoi au pierdut următoarele trei partide.

Portarul Ivan Mațkevici, care s-a despărțit vara aceasta de Steaua, a fost cel mai bun om al oaspeților.

România: Mihai Popescu, Ionuț Iancu — Marius Mocanu (5 goluri), Ionuț Ramba, Demis Grigoraș (5), Valentin Ghionea (2), Dan Racoțea (2), Marius Sadoveac, Cosmin Capotă, Ciprian Șandru (2), Alexandru Csepreghi (4), Adrian Rotaru, Cristian Fenici, Chike Osita Onyejekwe, Răzvan Pavel (1), Roland Thalmaier (1). Selecționer: Xavi Pascual Fuertes.

Înaintea ultimelor meciuri din grupă, Polonia — România (18 iunie, 15,30, la Gdansk) și Belarus — Serbia (18 iunie), pe primul loc se află Belarus, 7 puncte, urmată de Serbia, 7 puncte, România, 4 puncte, Polonia, 2 puncte.

Primele două clasate și cea mai bună formație de pe locul al treilea în cele șapte grupe se vor califica la turneul final din Croația, programat între 12 și 28 ianuarie 2018. România nu s-a mai calificat la Campionatul European de 22 de ani.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here