Pariurile  sportivilor direct implicați în competiții devin o problemă din ce în ce mai mare pentru departamentele antifraudă ale instituțiilor de monitorizare a acestui fenomen.

Cel mai recent caz de suspendare este cel al fostului internațional englez, mijlocașul Joey Barton, actualmente jucător al formației de Premier League, Burnley. Acesta a primit o sancțiune soldată cu suspendarea pentru 18 luni din toate activitățile ce implică fotbalul la nivel competițional pe motiv că a plasat pariuri pe meciuri în care era direct implicat și a și evoluat.

Avem un PARIU SIGUR la cota 6.00 pe derby-ul de luni dintre Dinamo și FCSB. Nu ai cum să pierzi! Vezi care este pontul!

Ancheta a început în anul 2012 când Federația Britanică s-a autosesizat în urma unor postări pe twitter ale mijlocașului care pe atunci evolua la QPR, care sugerau faptul că acesta pariază. Incredibil sau nu, dar Barton se comporta ca un tipster, argumentându-și pariurile pe rețelele de socializare!

Problema a apărut însă în Septembrie 2016 când una dintre cele mai respectate case de pariuri la nivel mondial, a colaborat cu autoritățile care se ocupau de anchetă și a  pus la dispoziția federației tot istoricul pariurilor din contul jucătorului, cum este și normal.

VEZI AICI CARE ESTE CASA DE PARIURI NUMĂRUL 1 ÎN LUME, LA CARE A PLASAT PARIURILE ȘI MIJLOCAȘUL ENGLEZ!

Istoricul pariurilor fotbalistului, conform raportului de 63 de pagini pus la dispoziție de federația britanică, indică un total de 1260 de pariuri, cu mize totale de 205.172 de lire sterline și pierderi totale de 16.708 lire. Pariurile includ și meciuri în care acesta a participat, iar selecțiile erau pe înfrângerea echipei la care activa la momentul respectiv, sau pe numărul de goluri marcate în meci, conform mirror.co.uk.

Barton este un personaj controversat în lumea fotbalului britanic, fiind cunoscut pentru talentul cu care a fost înzestrat, dar ieșind la rampă în nenumărate rânduri cu aspecte negative precum consumul de alcool sau ieșiri violente atât pe terenul de joc cât și în afara lui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here