Home Alte Sporturi 12 medalii pentru România la Europenele de șah

12 medalii pentru România la Europenele de șah

0

Juniorii români participanţi la Campionatele Europene de şah rapid, dezlegări şi şah fulger de la Oradea au câştigat, la finele primei probe, de şah rapid, 12 medalii: 3 medalii de aur, 4 de argint şi 5 de bronz, înaintea probelor pe echipe.

Tricolorii au reuşit joi, la finele a două zile extrem de disputate în proba de şah rapid, o performanţă istorică pentru România: 12 medalii europene.

Proba de şah rapid dedicată junioarelor de 14 ani a fost câştigată tot de jucătoarele românce: Mihaela-Ioana Trifoi (aur), Miruna-Daria Lehaci (argint) şi Alessia Ciolacu (bronz).

Rezultatele băieţilor în cadrul probei de şah rapid au fost de asemenea speciale.

La categoria Open sub 18 ani, România a ”acaparat” din nou întreg podiumul, medalia de aur revenind principalului favorit, marele maestru Bogdan-Daniel Deac, argintul maestrului internaţional Mihnea Costachi, iar bronzul maestrului FIDE Alexandru-Bogdan Banzea, câştigător al medaliei de aur acum o săptămână în cadrul Campionatelor Europene de şah pe echipe din Germania.

În perioada 31 iulie- 5 august, Oradea găzduieşte Campionatele Europene de şah rapid, dezlegări şi şah fulger. Competiţia, adresată copiilor şi juniorilor cu vârste de până la 18 ani, este împărţită pe 16 categorii şi a adunat la start în jur de 340 de tineri practicanţi ai sportului minţii din 20 de ţări.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version