Home Fotbal FC Brașov – Politehnica Timișoara, barajul pentru menținere în Liga a 2-a

FC Brașov – Politehnica Timișoara, barajul pentru menținere în Liga a 2-a

0

  • Situația din cele două grupe de playout din liga secundă s-a lămurit

Etapa de dinaintea Paștelui a lămurit situația în cele două grupe ale playout-ului Ligii a 2-a. În Grupa A, Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila au retrogradat deja direct, iar Politehnica Timișoara nu mai poate evita poziția de baraj. În schimb, Csikszereda Miercurea Ciuc, Metaloglobus București, CSC 1599 Șelimbăr și Politehnica Iași sunt salvate matematic de la retrogradare.

În Grupa B, FC Brașov va juca barajul, Unirea Constanța și Astra Giurgiu au retrogradat direct, iar FC Buzău, Unirea Dej, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Ripensia Timișoara și-au câștigat dreptul de a evolua și din toamnă în eșalonul secund.

„Jucăm la baraj cu Timişoara, o echipă de tradiţie, un oraş pe care eu îl apreciez foarte mult, cu suporteri pe care la fel, îi apreciez foarte mult. Vom juca şi vom vedea ce va ieşi. Dar suntem convinşi că noi vom rămâne la Liga a 2-a. Noi va trebui să ne rezolvăm continuarea în Liga a 2-a pe teren. Indiferent de ce ce va întâmpla, noi vom fi decişi să câştigăm pe teren dreptul de a rămâne în Liga a 2-a”, a precizat Călin Moldovan, antrenorul lui FC Brașov.

FC Brașov a câștigat cu 2-1 la Târgu Jiu, printr-o „dublă” a croatului Fustar

După „obiceiul” din acest an, FC Brașov a reușit un joc bun în deplasare, învingând Viitorul Pandurii, la Târgu Jiu, scor 2-1, în etapa cu numărul cinci din playout-ul Ligii a 2-a. Oltenii au deschis scorul prin Denis Brînzan (34), iar echipa lui Călin Moldovan a egalat imediat, prin fundașul croat Fustar, care a marcat din șase metri, după un corner executat de Piper și o ieșire neinspirată a portarului advers (38). Până la pauză, gazdele au rămas în zece, fiind eliminat lituanianul Sveicauskas (40). Golul victoriei brașovenilor a fost marcat pe final, de același Fustar, printr-un șut de la marginea careului (85).

A fost a treia victorie în deplasare, în playout, pentru Burlacu&co, pe teren propriu bilanțul fiind de două înfrângeri din tot atâtea jocuri. De altfel, și în cele trei runde din sezonul regulat disputate în 2022, au fost consemnate două remize în deplasare și o înfrângere acasă.

„Galben-negrii” mai au un singur meci în playout

FC Brașov, a reușit, astfel, matematic, să evite retrogradarea directă, devenind oficial faptul că va disputa, la finalul sezonului, barajul de menținere în eșalonul secund. În etapa a șasea din playout, „galben-negrii” vor sta, iar în cea de-a șaptea, pe 7 mai, vor primi vizita codașei Astra Giurgiu.

„O mare injercţie de moral, înseamnă continuarea algoritmului în deplasare, acasă n-am reuşit să luam niciun punct. Sperăm ca următorul meci, cu Astra, să câştigăm şi acasă. Înseamnă maturitatea unei echipe. Am ştiut să controlăm jocul. Noi am forţat adversarul să greşească şi să primească un cartonaş roşu. Pe lângă cele două goluri am mai avut 2-3 situaţii de a marca. Felicit băieţii pentru maturitatea de care au dat dovadă, pentru forţa extraordinară de grup pe care arătat-o din nou astăzi. Şi urez sărbători fericite tuturor celor care iubesc fotbalul!”, a mai spus Călin Moldovan.

  • Liga 2, playout – Grupa A
  • Politehnica Iași – Dunărea Călărași 2-0, Metaloglobus București – Csikszereda Miercurea Ciuc 1-3, Dacia Unirea Brăila – Politehnica Timișoara 2-4. 1.Csikszereda 42, 2.Metaloglobus 35, 3.CSC Șelimbăr 33, 4.Politehnica Iași 33, 5.Politehnica Timișoara 27, 6.Dunărea Călărași 7, 7.Dacia Unirea Brăila 5.
  • Liga 2, playout – Grupa B
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC Brașov 1-2, Unirea Dej – Astra Giurgiu 1-0, Unirea Constanța – Ripensia Timișoara 2-1. 1.Buzău 41, 2.Dej 37, 3.Viitorul Pandurii 31, 4.Ripensia 28, 5.FC Brașov 23, 6.Unirea Constanța 18, 7.Astra -1

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version