Home Fotbal Atmosfera din jurul Nationalei inaintea meciului cu ungurii

Atmosfera din jurul Nationalei inaintea meciului cu ungurii

0

Meciul contra ungurilor aduce o frenezie mare in randul suporterilor romani, chit ca sunt antrenori, jucatori sau doar fani, fiecare gandeste tactica pentrul meciul din deplasarea de la Budapesta in mod diferit.

Dorinel Munteanu, fost jucator in generatia de aur, e de parere ca o tactica defensiva nu ne-ar aduce decat infrangerea:

„Trebuie să jucăm la rezultat, suntem forţaţi să făcem acest lucru. Merge şi egalul. Aşa parcă reiese din toate discuţiile sau interviurile celor de la echipa naţională, dar cred că toţi jucătorii sunt motivaţi şi mobilizaţi ca să câştige. Nu trebuie să ai o echipă ofensivă să baţi jucători ofensivi.

Nu cred ca domnul Iordănescu va face o echipă defensivă pentru că nu ne ajuta cu nimic. Istoria confirmă că atâta timp cât echipele noastre naţionale s-au dus să joace defensiv, au pierdut tot timpul” a declarat Munti la digisport.

De cealalta parte, selectionerul Iordanescu, inainteaza ideea ca lotul actual nu ne poate permite mai mult si ca pozitia Romaniei pe locul 7 in clasamentul FIFA e doar o conjunctura favorabila si nu reflecta realitatea (Astra si Steaua au fost eliminate inainte de accederea in grupele europene iar nationala n-a mai ajuns la un turneu final din 2008)

Avem multe probleme încă de la convocarea lotului. Probleme legate de situaţia unor jucători din străinătate, precum şi de forma unor jucători din Liga 1 sau chiar a stranierilor.

Aveam nevoie ca echipele noatre să se califice, pentru emulaţia care se crea şi pentru, ca să zic aşa, starea normală a jucătorilor de la Astra şi Steaua. Conta enorm pentru moralul jucătorilor care veneau la echipa naţională.

Este prima oară după 11 ani când România nu este reprezentată în grupele europene. Era foarte important pentru noi” a declarat selectionerul Romaniei, Anghel Iordanescu

Alex Chipciu, jucatorul Stelei care nu trece printr-o forma foarte buna, insa selectionat la nationala, si-aduce aminte de atmosfera de pe National Arena din meciul tur cu ungurii si considera rivalitatea celor 2 tari ar trebui sa-i motiveze pe jucatorii romani:

„De departe, cea mai frumoasă atmosferă a fost la meciul cu Ungaria din tur, când am făcut 1-1. Suporterii transmiteau pe teren rivalitatea istorică dintre țări, bineînțeles în sens pozitiv. Mi s-a făcut pielea de găină”

„Cu siguranță, cele mai dureroase au fost cele din fața televizorului, cu Danemarca, când am ratat calificarea, sau returul barajului cu Slovenia (n.n. barajul pentru Cupa Mondială din 2002. A fost 1-2 în Slovenia și 1-1 la București, în retur). Aș schimba istoria lor, dacă aș putea” a declarat Chipciu

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version