Home Fotbal Preliminarii EURO 2016 – Avancronica meciurilor de marti. Care vor fi ultimele...

Preliminarii EURO 2016 – Avancronica meciurilor de marti. Care vor fi ultimele echipe calificate in Franta?

0

Marti are loc ultima etapa de calificare pentru Franta 2016, acolo unde va avea loc o noua editie a Campionatului European de fotbal.

Iata mai jos programul complet al zilei:

Grupa A

ora 21:45, Letonia – Kazahstan
ora 21:45, Olanda – Cehia
ora 21:45, Turcia – Islanda

Aici sunt lucrurile sunt foarte complicate. Turcia are calificarea la baraj in buzunar daca face un punct macar acasa cu Islanda. Olanda e la doua puncte in spate si are nevoie de o minune. Sa bata pe Cehia acasa si sa astepte ca turcii sa piarda, tot acasa, cu Islanda, echipa deja calificata la EURO. Ca si Cehia insa. Mai mult, Turcia are o sansa uriasa sa mearga chiar si direct in Franta! Daca bate pe cehi, iar Kazahstan face o minune si bate Letonia, Turcia va depasi Ungaria in clasamentul celor mai bune locuri 3, urmand sa scape de baraj. Asadar, oricare din aceste 3 meciuri va conta.

Grupa B

ora 21:45, Belgia – Israel
ora 21:45, Cipru – Bosnia
ora 21:45, Țara Galilor – Andorra

Grupa grea si aici, chiar daca stim ca Belgia si Tara Galilor sunt cele 2 direct calificate. Pentru locul 3 insa se bat 3 echipe, Bosnia, Cipru si Israel.  Bosnia are 14 puncte, Israel 13, iar Cipru 12. Practic asadar, Bosnia depinde doar de ea, trebuind sa castige in Nicosia si va merge la baraj. Calculele sunt insa complicate in caz de egal in insula Ciprului, Israel putand profita daca invinge la Bruxelles o echipa deja calificata. Tara Galilor – Andorra conteaza doar pentru palmares.

Grupa H

ora 21:45, Bulgaria – Azerbaidjan
ora 21:45, Italia – Norvegia
ora 21:45, Malta – Croația

In fine, ultima grupa in joc. Italia e deja calificata, Bulgaria – Azerbaidjan practic nu conteaza. Norvegia insa are doua puncte avans fata de Croatia pe locul 2 si trebuie sa faca macar un punct pentru a merge la EURO in 2016. Croatia se bazeaza insa pe Italia, avand in vedere ca are meci usor in deplasarea din Malta. Ramane de vazut care din cele doua va ajunge la baraj.

Dan Alexandru

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version