Home Fotbal Fotbal extern Messi a calificat Argentina la Cupa Mondială 2018

Messi a calificat Argentina la Cupa Mondială 2018

0

Selecționata Argentinei, vicecampioana lumii, a obținut calificarea la Cupa Mondială de fotbal ediția 2018 grație unei prestații de excepție a starului său Lionel Messi, care a marcat de trei ori în partida câștigată în deplasare, cu scorul de 3-1, în fața reprezentativei Ecuadorului, marți seara, în ultima etapă a preliminariilor zonei America de Sud.

Gazdele au deschis scorul în primul minut al partidei disputată pe stadionul Olimpico Atahualpa din Quito, la o altitudine de 2.850 m, prin Romario Ibarra, însă Messi a restabilit egalitatea după 11 minute, iar apoi și-a adus echipa în avantaj (min.20), înainte de a stabili rezultatul final, în partea secundă a jocului (min.62).

În urma acestui succes, Argentina a ocupat poziția a treia în clasamentul final al grupei unice sud-americane, care asigură calificarea directă la turneul final din Rusia. Messi și colegii săi au profitat, însă, și de rezultatul de egalitate înregistrat în întâlnirea dintre Peru și Columbia (1-1), echipe cu care naționala „albiceleste” se afla în luptă directă pentru participarea la CM 2018.

Marea perdantă a acestor preliminarii este naționala statului Chile, campioana en titre a Americii de Sud, care a ratat participarea la CM 2018 după eșecul suferit în fața Braziliei (0-3).

Rezultate:
Ecuador — Argentina 1-3
Au marcat: Romario Ibarra 1, respectiv Lionel Messi 12, 20, 62.

Peru — Columbia 1-1
Au marcat: Paolo Guerrero 76, respectiv James Rodriguez 56.

Brazilia — Chile 3-0
Au marcat: Paulinho 55, Gabriel Jesus 57, 90.

Uruguay — Bolivia 4-2
Au marcat: Martin Caceres 40, Edinson Cavani 42, Luis Suarez 60, respectiv Gaston Silva 24 (autogol), Diego Godín 79 (autogol).

Paraguay — Veneuzela 0-1
A marcat: Yangel Herrera 84.

Ocupantele primelor patru locuri s-au calificat la Cupa Mondială 2018, în timp ce echipa clasată pe locul al cincilea va disputa un baraj cu câștigătoarea zonei Oceania.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version