Home Volei Masculin România, victorie istorică la Campionatul European de volei masculin! Știm adversara din...

România, victorie istorică la Campionatul European de volei masculin! Știm adversara din optimi

0
FOTO: https://www.facebook.com/frvolei

România a învins Franța, campioana olimpică en titre, cu 3-1 (25-23, 16-25, 25-18, 25-21) și s-a calificat în optimi de finală la Campionatul European de volei masculin. 

Naționala pregătită de Sergiu Stancu și de Răzvan Parpală a reușit surpriza turneului final și probabil cel mai mare rezultat al anului în sportul de echipe românesc. „Tricolorii” au trecut în 3 seturi de campioana olimpică en-titre și vor juca în optimile de finală împotriva reprezentativei din Croația.

„O victorie istorică și o răsplată dulce pentru niște băieți care au crezut de la primul minut până la ultimul în acest rezultat. „Suntem fericiți, am fost concentrați. Cred că ne-am bucurat mai mult de volei, nu pot descrie ce simt. Cu această victorie că ne-am calificat mai departe și de-abia aștept următorul meci”, a spus Adrian Aciobăniței.

 

Lotul României:

  • Libero: Sergio Diaconescu (SCM U Craiova), Karol Kosinski (Rapid București)
  • Extreme: Mircea Peța (Steaua București), Daniel Chițigoi (ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, Polonia), Adrian Aciobăniței (Skra Bełchatów, Polonia), Marian Bala (Arcada Galați)
  • Coordonatori: Filip Constantin (Rapid București), Claudiu Dumitru (Steaua București)
  • Centri: Bela Bartha (Dinamo București), Andrei Butnaru (Arcada Galați), Robert Călin (SCM U Craiova), Ștefan Lupu (Corona Brașov)
  • Opus: Rareș Bălean (Dinamo București), Alexandru Rață (Tectum Achel, Belgia)
  • Staff: Sergiu Stancu – antrenor principal, Răzvan Parpală – antrenor secund

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version