Home Volei Nationale Naționala de volei masculin a promovat în Golden League!

Naționala de volei masculin a promovat în Golden League!

0
FOTO: Facebook @Federația Română de Volei

Naționala de volei masculin a României a trecut de Finlanda în finala Silver League, scor 3-2 (17-25, 25-21, 20-25, 25-23, 15-13), și a promovat în Golden League.

România mai câștigase o singură dată în istorie Silver League, în anul 2019.„Tricolorii” vor evolua în următoarea ediție a Golden League, primul eșalon voleibalistic al voleiului continental. Adversare, dacă nu apar modificări de ultim moment, vor fi Turcia, Portugalia, Slovacia, Ucraina, Spania, Belgia, Cehia, Estonia și Cehia.

România, campioană în Silver League

Cristian Bartha, căpitanul naționalei României, a explicat importanța momentului: „A fost un meci foarte greu. La un moment dat am jucat urât, am făcut multe greșeli. Ne-am revenit și îi felicit pe toți! Am jucat ca o adevărată echipă. Este un pas înainte pentru noi, mai ales că am făcut un schimb de generații. Victoriile aduc victorii. Trebuie să ne calificăm acum și la Europene”.

Au jucat pentru România: Bala (14), Aciobăniței (14), Bălean (13), Călin (10), Rață (9), Vologa (7), B. Bartha (6), Peța (3), C. Bartha (1), Butnaru (-), Iftime (-), Cl. Dumitru (-), Diaconescu (libero), Kantor (libero)
Antrenor: Sergiu Stancu

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version