Americanca Sloane Stephens, 24 de ani, a cucerit primul său titlu într-un turneu de Mare Șlem, învingând-o cu 6-3, 6-0, în doar 1 oră și 1 minut, pe compatrioata ei, Madison Keys, favorită nr. 15, dar complet depășită de situație, practic fără replică în finala US Open, de pe Arthur Ashe Stadium, din complexul newyorkez Billie Jean King.

Numărul 83 mondial, fiind cea mai puțin așteptată învingătoare prin prisma clasamentului, Sloane Stephens a dominat clar această „finală a debutantelor”, încasând un cec enorm, de 3,7 milioane de dolari, cuvenit campioanei.

Originară din Florida, stat american aflat acum în mari dificultăți din cauza uraganului Irna, Sloane Stephens a câștigat al 5-lea turneu din cariera sa, dar de departe cel mai important, fiind prima jucătoare din SUA care se impune la US Open în fața unei compatrioate, după 2002, când Serena Williams a învins-o în finală pe sora ei mai mare Venus.

La Flushing Meadows, campioana 2017 a avut un parcurs fantastic, eliminând-o în primul tur pe italianca Roberta Vinci, apoi pe Dominika Cibulkova (Slovacia) în turul următor, dar mai ales pe compatrioata sa Venus Williams, în semifinale, pentru ca în finală să o domine net pe buna sa prietenă din afara terenului, Madison Keys, cu 2 seturi câștigate în 31, respectiv, 30 de minute, cel mai scurt meci al ei la actuala ediție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.