Franța a câștigat pentru a 10-a oară Cupa Davis, grație victoriei obținute de Lucas Pouille în fața belgianului Steve Darcis, cu 6-3, 6-1, 6-0, duminică, la Villeneuve-d’Ascq, în ultimul meci de simplu al finalei.

Cu acest succes cu 3-2, francezii pun astfel capăt unei serii de trei înfrângeri la rând (2002, 2010, 2014), câștigând Salatiera de Argint pentru prima dată după 16 ani, egalând astfel Marea Britanie la numărul de trofee.

Duminică, pe Stade Pierre Mauroy, din Villeneuve-d’Ascq, victoria Franței a fost obținută în meciul decisiv de Lucas Pouille (23 ani, nr. 18 mondial) în fața veteranului belgian Steve Darcis (33 ani, 76 ATP), într-o oră și 34 de minute.

Cu câteva ore mai devreme, nr. 1 francez Jo-Wilfried Tsonga a cedat în trei seturi în fața liderului belgian David Goffin, nr. 7 mondial, în trei seturi: 7-6 (5), 6-3, 6-2. Recentul finalist al Turneului Campionilor de la Londra, egalase scorul între cele două echipe, însă Darcis nu a reușit punctul decisiv pentru victorie.

Căpitanul echipei Franței, Yannick Noah face de acum parte din cvartetul căpitanilor cei mai titrați în Cupa Davis, după ce a condus pentru a treia oară țara sa la câștigarea trofeului, duminică, împotriva Belgiei.

El se alătură fostului căpitan al Suediei, Hans Olsson, triplu laureat al Salatierei de Argint în anii 80, și nu se află decât la o lungime de australianul Neale Fraser și de croatul Nikola Pilic, ambii cu patru trofee.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.