Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat dramatic în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, sâmbătă, la Melbourne, după ce a învins-o pe americanca Lauren Davis cu 4-6, 6-4, 15-13, la capătul unui meci care a durat 3 ore şi 45 de minute.

Halep (26 ani) a jucat cel mai dramatic meci din carieră şi cel mai lung, totodată, în faţa unei adversare agresive (24 ani), care se află pe locul 76 mondial.

Românca a trecut peste accidentarea de la gleznă, peste oboseala acumulată în acest meci interminabil, a salvat trei mingi de meci şi a reuşit calificarea în optimi, după ce fusese eliminată din primul tur la precedentele două ediţii ale turneului de la Melbourne.

Cele două jucătoare au mers cu serviciul în continuare, iar la 11-10 pentru Davis, Halep a fost condusă cu 40-0, dar a reuşit să salveze cele trei mingi de meci şi a egalat, 11-11. Davis a beneficiat de in timeout medical, din cauza unor probleme la un deget de la picior, însă a reuşit să îşi facă serviciul şi a condus cu 12-11, deşi Halep a avut cinci mingi de break. Cele două sportive şi-au făcut serviciul în continuare, în ciuda problemelor fizice tot mai evidente, Davis a mai avut nevoie o dată de intervenţia medicului, iar Halep a câştigat contra serviciului, pentru 14-13, reuşind apoi să terminat partida cu 15-13, setul decisiv durând două ore şi 23 de minute, scrie Agerpres.

Halep o învinsese pe Davis şi în singurul lor meci direct de până acum, în 2013, în primul tur la Indian Wells, cu 6-2, 6-0.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.