Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, numărul 38 mondial, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-2 pe Carol Zhao (138 WTA), iar echipa de Fed Cup a României conduce Canada cu scorul de 1-0 după primul meci al întâlnirii care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul I al Grupei Mondiale II.

Cîrstea, care a întâlnit-o în premieră pe Zhao (22 ani), cea mai bună jucătoare din lotul deplasat de echipa oaspete, a dominat meciul de o manieră categorică de la început la sfârşit.

Partida câştigată de Sorana Cîrstea a fost urmărită din tribună şi de Simona Halep, numărul 2 mondial. Cea mai bună jucătoare română nu poate evolua în întâlnirea cu Canada din cauza unei accidentări suferite în turneul de la Australian Open.

România are două victorii în tot atâtea meciuri cu Canada. Echipa noastră a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here