Clubul Sportiv Municipal Bucureşti a reuşit să obţină semnătura jucătoarei de tenis Sorana Cîrstea, ocupanta locului 35 mondial.

România are 6 sportive în top 100 WTA, fiind întrecută doar de SUA (11), Cehia (8) şi Rusia (8), iar CSM Bucureşti mai are două dintre componentele echipei de Fed Cup a României, Irina Begu – aflată pe poziţia a 36-a în topul mondial – şi Monica Niculescu – care ocupă locul 17 WTA la dublu şi 71 la simplu.

„Ne bucurăm foarte mult că Sorana a decis să intre în familia CSMB. Ea este un model pentru tineri şi un exemplu de reuşită în sportul românesc. Sper să aibă cât mai multe succese şi să îi ajute cu sfaturile ei pe juniorii legitimaţi la club”, a declarat Alexandru Nedea, preşedintele secţiei de tenis de la CSM Bucureşti.

Jucătoarea în vârsta de 27 de ani s-a arătat foarte interesată de programul pe care noul ei club, CSM Bucureşti, îl desfăşoară pentru a-i ajuta pe tenismenii cu dizabilităţi. De altfel, Mihai Gaiţă şi Ionuţ Filişan (cei mai valoroşi tenismeni români în scaun rulant) sunt legitimaţi la gruparea din capitală, scrie Agerpres.

Cea mai bună clasare din cariera Soranei Cîrstea a fost locul 21, ocupat pe 12 august 2013. Palmaresul său cuprinde un titlu WTA câştigat la simplu, la Taşkent (2008), două finale WTA de simplu, la Budapesta (2007) şi Toronto (2013), precum şi 4 titluri WTA la dublu: Fes (2008, alături de Anastasia Pavliucenkova), Luxemburg (2008, alături de Marina Erakovic), Oeiras (2010, alături de Anabel Medina Garrigues), Dallas (2011, alături de Alberta Brianti). De asemenea, a fost sfertfinalistă la Roland Garros în 2009.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.