Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat, miercuri seara, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 816.000 dolari, după ce a dispus de Magdalena Rybarikova (Slovacia), cu 4-6, 6-2, 6-3.

Simona Halep (26 ani) a obţinut victoria după o oră şi 53 de minute. Românca are acum 4-2 în meciurile directe cu Rybarikova (29 ani, 18 WTA), câştigând ultimele trei confruntări, două anul trecut la Toronto şi Beijing.

În decisiv, Rybarikova a început cu break, după un ghem de peste opt minute. Halep a făcut contra-break şi a trecut în avantaj apoi, 2-1, dar adversara a echilibrat din nou situaţia, 2-2. Halep a avut o perioadă excelentă, în care a reuşit lovituri magistrale şi scorul a devenit de 5-2. Rybarikova a mai luat un ghem, dar Halep a încheiat setul cu 6-3.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 17.334 euro şi 100 de puncte WTA, urmând să o înfrunte pe învingătoarea dintre germanca Laura Siegemund şi CoCo Vandeweghe (SUA). Halep a pierdut în ultimii doi ani la Stuttgart în faţa germancei Siegemund, în 2016 în optimi, iar în 2017 în semifinale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.