Rusia este calificată la Cupa Mondială de rugby din 2019, a anunţat marţi Federaţia internaţională (World Rugby), care a descalificat echipele Spaniei, României şi Belgiei.

Ruşii acced astfel la Cupa Mondială, după ce românii, spaniolii şi belgienii au fost descalificaţi din cauza prezenţei unor jucători neeligibili în componenţa formaţiilor în meciurile din calificări (zona Europa).

World Rugby a dat marţi un comunicat în urma deciziei pe care a luat-o Comisia independentă de litigii care a analizat cazul respectiv.

Potrivit WR, în ceea ce priveşte problemele de eligibilitate, România a folosit un jucător neeligibil în 8 partide, dintre care 6 pentru calificarea la CM 2019, naţionalei fiindu-i retrase câte 5 puncte pentru fiecare meci în care a fost folosit jucătorul şi primind sancţiune financiară de 100.000 lire sterline, amendă suspendată pe o perioada de 5 ani.

În ceea ce priveşte, rezultatul meciului Belgia-Spania (18-10), rezultat pe care ibericii l-au considerat viciat de maniera de arbitraj a centralului Vlad Iordăchescu, Comisia pentru litigii a hotărât ca acesta să rămână neschimbat, scrie Agerpres.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here