Perechea română formată din Irina Begu şi Andreea Mitu a câştigat, duminică, trofeul în proba de dublu a turneului de tenis BRD Bucharest Open, după ce a învins în finală cuplul Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia) cu scorul de 6-3, 6-4.

În setul al doilea cele două perechi au mers cap la cap până în ghemul al cincilea, când cuplul belgiano-muntenegrean a făcut break-ul pe serviciul Andreei Mitu. Româncele au reacţionat rapid şi au reuşit rebreak-ul, egalând situaţia pe tabelă, 3-3. Apoi, în ghemul al zecelea au câştigat pe serviciul adversarelor şi s-au impus cu 6-4.

Pentru Irina Begu aceasta a fost a doua finală de dublu consecutivă la Bucureşti, după ce în ediţia trecută şi-a adjudecat trofeul împreună cu Raluca Olaru. Şi pentru Andreea Mitu aceasta a fost a doua finală, ea ratând victoria în 2015 când o avea ca parteneră pe Particia Ţig.

Din cele cinci ediţii de până acum ale turneului, trei au fost câştigate de perechi române: Elena Bogdan/Alexandra Cadanţu (2014), Irina Begu/Raluca Olaru (2017) şi Irina Begu/Andreea Mitu (2018), scrie Agerpres.

Pentru câştigarea trofeului, perechea Irina Begu/Andreea Mitu va încasa 12.300 de dolari şi 280 de puncte WTA, în timp ce finalistele Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia) vor primi 6.400 de dolari şi 180 de puncte.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.