Simona Halep (1 WTA) a reuşit astă-noapte o adevărată demonstraţie de forţă, la Rogers Cup, de la Montreal (Canada), turneu al cărui program a fost dat peste cap din cauza ploilor din ultimele zile.

După ce o învinsese ieri, în trei seturi, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, la doar câteva ore distanţă, eleva lui Darren Cahill a intrat din nou în arenă.

De această dată, în faţa fostului lider mondial, a fost americanca Venus Williams, 38 de ani, actual loc 14 WTA. Halep s-a calificat lejer în sferturile de finală, după un sec 6-2, 6-2, în 72 de minute. Partida a fost întreruptă de ploaie, când tabela afişa, în primul act, 2-1 pentru Halep, dar a fost reluată după mai puţin de 15 minute, scrie Mediafax.

În gameul 4, Venus a făcut o mişcare greşită, şi-a agravat accidentarea la picior, iar leziunea a împiedicat-o să se mai exprime la nivelul obişnuit, până la final.

Halep a reuşit până la final 15 lovituri câştigătoare (Venus 13), a comis 5 erori neforţate (Venus 3) şi a concretizat 5 mingi de break din cele 9 de care a beneficiat (Venus – 1/1). Procentajul primului serviciu pentru Halep s-a ridicat la 67%, în timp ce în dreptul jucătoarei de 38 de ani „reperul” a fost 58% la acest capitol.

În optimi, Williams trecuse de Sorana Cîrstea.

Pentru accederea în sferturi, Simona primeşte 190 de puncte WTA şi 60.000 de dolari. În sferturi, constănţeanca în vârstă de 26 de ani o va întâlni, sâmbătă, în jurul orei 1:30, pe franţuzoaica situată pe 6 WTA, Caroline Garcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.