Ana Maria Popescu (36 de ani) a câștigat medalia de argint în proba de spadă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar marți a revenit în România. 

Ana Maria Popescu a adus prima medalie din delegația României. Pentru sportiva legitimată la CSA este a treia olimpică din carieră. Mai are un argint în proba de simplu, la Beijing, și un aur cu echipa, la Rio. În fața zecilor de reporteri prezenți la aeroport, Ana Maria i-a îndemnat sportivii pe sportivii români să viseze.

Ana Maria Popescu a adus argintul olimpic în România

„Nu am pierdut aurul ci am câștigat argintul. Toți cei care ajung la Jocurile Olimpice sunt câștigători și asta aș dori să se înțeleagă. Cu toții muncim la fel de mult și facem aceleași sacrificii. Numai că unii se întorc acasă cu medalii, iar alții nu. Visați oameni buni! Visați și credeți în visul vostru chiar și atunci când pare imposibil!
Povestea acestei aventuri este…. am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate şi asta vreau să se înţeleagă. Nu contează culoarea medaliei. Mi-am demonstrat mie, pentru că eu am zis că vreau să ajung la Tokyo pentru mine, dintr-un egoism pur. De data asta nu am mai vrut să confirm, să am validarea nimănui. Am vrut să merg acolo să văd dacă sunt în stare să fac ceva pentru mine. Şi am făcut. Şi dacă eu am reuşit, fiecare copil care intră într-o sală trebuie să înţeleagă că fiecare are o şansă. Iar datoria noastră este să-i susţinem chiar şi când sunt jos. Mai ales atunci. Anul trecut abia renunţasem la cârje, învăţam să merg din nou şi acum m-am întors cu o medalie chiar de argint de la Jocurile Olimpice. Dacă eu am putut, oricine poate”, a spus Ana Maria Popescu, la revenirea în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.