Echipa națională de rugby a României a obținut direct biletul pentru Cupa Mondială din 2023, organizată în Franța, profitând de excluderea Spaniei. 

România va face parte din grupa B la Cupa Mondială, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoția și încă o formație din zona Asia/Pacific. Primul meci va avea loc pe  9 septembrie 2023, împotriva Irlandei.

Deși s-au clasat pe locul 3 în Rugby Europe Championship 2021/2022, „stejarii” au profitat de excluderea Spaniei, pentru folosirea unui sportiv neeligibil, pilierul sud-african Gavin Van den Berg.

„Momentan nu dorim să facem foarte multe comentarii referitor la decizia Comisiei Independente anunțată astăzi de World Rugby. În acest moment putem spune că România este calificată direct la Cupă Mondială din Franța 2023.

Salutăm decizia Comisiei Independente și putem spune că s-a făcut dreptate. Până la noi vești vom coopera cu toate părțile implicate. Vom reveni cu amănunte către fani și către media în cel mai scurt timp”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.