Serbia și Rusia s-au calificat în semifinalele Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017, unde vor fi adversare, într-un duel clasic sub panouri care nu s-a mai văzut la acest nivel într-o competiție continentală de peste 35 de ani.

Serbia, condusă de liderul său Bogdan Bogdanovic (22 puncte), s-a calificat, miercuri, la Istanbul, după ce a dominat Italia, cu 83-67. Marco Belinelli (18 puncte) și Luigi Datome (15) s-au remarcat de la învinși.

În celălalt sfert de finală al zilei, mult mai strâns, Rusia a trecut de Grecia cu 74-69, MVP-ul învingătorilor fiind Alexei Șved (26 puncte).

Cele două mari școli ale baschetului european, moștenitoarele Iugoslaviei și Uniunii Sovietice, eterne adversare între 1960 și 1980 (șapte finale), își vor disputa, vineri, calificarea în ultimul act, după ce pentru primul bilet vor lupa Spania și Slovenia, joi. Serbia și Rusia nu s-au mai înfruntat niciodată până acum în careul de ași al Campionatului European ca națiuni independente, notează AFP.

Serbia, vicecampioana olimpică, a cucerit ultima sa medalie la întrecerea continentală în 2009 (argint), iar ultimul titlu a fost obținut în 2001.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.