* Covăsnencele vor juca în șaisprezecimi cu formația belgiană Namur Capitale

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a avut un parcurs de excepție în grupele Eurocup. Pentru prima dată în istoria sa, echipa covăsneană a terminat prima fază a celei de-a doua competiții europene feminine cu victorii „pe linie”.

Joi seară, la Sepsi Arena, campiona ultimilor ani în România a câștigat cu Bursa Uludag Basketbol, din Turcia, scor 92-58 (26-5, 24-7, 13-25, 29-21). Victoria a fost una lejeră, antrenorul bosniac Zoran Mikes permițându-și să introducă pe teren, de-a lungul partidei, toate jucătoarele tinere din lot.

Cave fost cea mai bună marcatoare a covăsnencelor, cu 24 de puncte, urmată de Mununga (19), Jones (16), Hristova (8),  Ghizilă (6), Jespersen (5), Gödri-Părău (4), Mititelu (4), Mikes (3), Pop (3). Au mai jucat Cătinean și Toma, iar Kmetovska a lipsit, fiind accidentată.

Astfel, Sepsi a câștigat grupa E, cu 12 puncte, în fața israeliencelor de la Elitzur Holon (10) și a formațiilor turce Nesibe Aydin (8) și Bursa (6).

„Am terminat faza grupelor cu șase victorii, deci am scris istorie pentru oraș, pentru județ și pentru România. Când am aflat grupa, nu ne așteptam la un asemenea rezultat, dar fetele au facut tot posibilul și l-au obținut. Sperăm ca, alături de fani și de sponsori să facem o figură frumoasă în EuroCup în acest sezon”, a declarat directorul tehnic al lui Sepsi-SIC, István Rusz.

„Este fantastic să fac parte din această reușită a clubului! Dar treaba noastră încă nu s-au terminat, suntem fericite, dar știm că mai avem mult de muncă în acest sezon”, a spus Britney Jones, jucătoare a „alb-verzilor”.

Campioana României este printre cele patru trupe care eu terminat grupele Eurocup cu punctaj maxim, alături de Umana Reyer Venezia (Italia), Casademont Zaragoza (Spania) si BLMA Montpellier (Franța).

În prima fază a playoff-ului, șaisprezecimile de finală, Sepsi-SIC se va duela cu Basket Namur Capitale (Belgia), turul fiind programat pe 5 ianuarie, în deplasare, iar returul pe 12 ianuarie, la Sepsi Arena.

Aradul, o singură victorie la revenirea după 12 ani în cupele europene

Cealaltă reprezentantă a țării noastre în competiție, vicecampioana FCC Baschet UAV Arad, și-a terminat parcursul european din această stagiune cu o înfrângere, 87-53 în Polonia, la Arka Gdynia. Astfel, cu o victorie și cinci înfrângeri, echipa Aradului a încheiat pe ultimul loc în grupă D, după Ormanspor (Turcia), Arka Gdynia (Polonia) și Basket 25 Bydgoszcz (Polonia). A fost primul sezon după 12 ani de absență în cupele europene pentru Baschet Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.