Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a debutat oficial în noul sezon cu o victorie importantă, 59-54 (14-12, 20-21, 10-14, 15-7) cu TTT Riga, în turul preliminariilor Euroligii feminine.

Un duel echilibrat, în care campioana României a condus la limită după primele două sferturi, 14-12, respectiv 34-33, însă letonele au dat impresia că pot tranșa partida în favoarea lor în a treia parte, când au avut și patru posesii avantaj. Trupa bosniacului Zoran Mikes a avut, apoi, parte, de un joc mult mai bun în defensivă, apropiindu-se la doar trei puncte la ultima pauză. Perioada bună a covăsnencelor a continuat și în ultimul sfert, pe care și l-au adjudecat cu 15-7, impunându-se astfel la o diferență de cinci puncte și sperând la o calificare în premieră în grupele celei mai importante competiții europene feminine.

Borislava Hristova (20 de puncte, 4 recuperări), Morgan Green (13 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) și Bethy Mununga (7 puncte, 15 recuperări) s-au remarcat din tabăra „alb-verzilor”.

Din echipa letonă cele mai bune jucătoare ale partidei de la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe au fost Dekeiya Cohen (15 puncte, 12 recuperări) și Kyra Lambert (12 puncte, 4 recuperări).

Returul calificărilor se va disputa pe 27 septembrie, în capitala Letoniei. Până atunci, Sepsi-SIC va juca în turul preliminar al Cupei României, sâmbătă, de la 19.45, pe teren propriu, cu Rapid.

FOTO Lāsma Irša

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.