Home Baschet Campioana Sepsi-SIC a câștigat turul cu TTT Riga din preliminariile Euroligii

Campioana Sepsi-SIC a câștigat turul cu TTT Riga din preliminariile Euroligii

0

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a debutat oficial în noul sezon cu o victorie importantă, 59-54 (14-12, 20-21, 10-14, 15-7) cu TTT Riga, în turul preliminariilor Euroligii feminine.

Un duel echilibrat, în care campioana României a condus la limită după primele două sferturi, 14-12, respectiv 34-33, însă letonele au dat impresia că pot tranșa partida în favoarea lor în a treia parte, când au avut și patru posesii avantaj. Trupa bosniacului Zoran Mikes a avut, apoi, parte, de un joc mult mai bun în defensivă, apropiindu-se la doar trei puncte la ultima pauză. Perioada bună a covăsnencelor a continuat și în ultimul sfert, pe care și l-au adjudecat cu 15-7, impunându-se astfel la o diferență de cinci puncte și sperând la o calificare în premieră în grupele celei mai importante competiții europene feminine.

Borislava Hristova (20 de puncte, 4 recuperări), Morgan Green (13 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) și Bethy Mununga (7 puncte, 15 recuperări) s-au remarcat din tabăra „alb-verzilor”.

Din echipa letonă cele mai bune jucătoare ale partidei de la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe au fost Dekeiya Cohen (15 puncte, 12 recuperări) și Kyra Lambert (12 puncte, 4 recuperări).

Returul calificărilor se va disputa pe 27 septembrie, în capitala Letoniei. Până atunci, Sepsi-SIC va juca în turul preliminar al Cupei României, sâmbătă, de la 19.45, pe teren propriu, cu Rapid.

FOTO Lāsma Irša

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version