Dinamo Știința București s-a impus luni seara pe propriul teren în fața Craiovei la capătul unei partide cu tentă de dramatism, bifând cea de-a doua victorie consecutivă în actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Partida a început perfect pentru alb-roșii, care au reușit un prim sfert de senzație, la capătul căruia au stabilit o diferență de 15 puncte avans (27-12). Sfertul secund s-a terminat la egalitate, iar victoria părea asigurată pentru dinamoviști.

După pauza mare, lucrurile s-au schimbat, oltenii reușind să revină de la un deficit de 18 puncte (47-29) și să obțină un avans de 4 puncte (52-56) după un parțial în care scorul a fost 5-27.

Nu a fost suficient, deoarece elevii lui Tudor Costescu au dat dovadă de spirit de luptă și au reușit să se impună în final la o diferență de 7 puncte (80-73).

Andreja Milutinovic a fost top-performerul partidei, cu 30 de puncte marcate și 4 assisturi.

Aleksandar Todorov (antrenor Craiova): Din păcate venim după o deplasare trasă parcă la indigo la Timișoara, unde am revenit de la -25 la -4, dar în final tot am pierdut. Băieții meu dau dovadă de caracter în astfel de situații, dar nu suficient. Știam că ne așteaptă un meci greu aici, îi felicit pe dinamoviști pentru jocul prestat

Tudor Costescu (antrenor Dinamo): mă bucur că am reușit să legăm două victorii importante în fața unor adversari puternici, chiar și în condițiile în care am avut o bancă mai scurtă din cauza indisponibilităților. Mă bucur că Marcu Badiu are doar un an de experiență la nivel de Liga Națională, dar crește de la meci la meci și astăzi a avut parte de cele mai multe minute pe teren, este un tânăr cu potențial enorm.

Referitor la derby-ul cu Steaua, programat luni, 19 noiembrie de la ora 19:00 în sala Mihai Viteazu, tehnicianul a adăugat: le-am subliniat băieților importanța suplimentară a acestui meci dintre cele mai titrate echipe ale baschetului românesc, iar faptul că ei sunt cazați în club și au reușit să conștientizeze importanța brandului Dinamo la nivel național, va fi un factor motivațional suplimentar. Speră să reușim să dezvoltăm această identitate și să reușim să aducem cât mai mulți suporteri alături de noi. Acest lucru este posibil, iar exemplul echipei de handbal a clubului este cel mai clar. Ar fi fantastic să avem suportul celei mai frumoase galerii din România la meciurile de acasă…sunt convins că ar deveni un teren mult mai greu pentru adversari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.