U BT Cluj-Napoca a câștigat primul meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 73-62, în fața celor de la CSM Oradea.

  • Al doilea meci al finalei are loc tot la Cluj-Napoca, joi, de la ora 20:00.

U BT Cluj-Napoca și CSM Oradea sunt formațiile care au dominat ultimele sezoane din baschetul masculin. „Studenții” au profitat de avantajul terenului propriu în primul meci al finalei și s-au impus, scor 73-62. La partidă au asistat și 2.350 de spectatori, numărul maxim acceptat de protocolul în vigoare, 25% din capacitatea arenei clujene.

Principalii marcatori ai partidei au fost Tarolis 21 puncte, Stipanovici 17, Richard 13, pentru U BT Cluj, respectiv Baciu 13, Broussard 10, Watson 8, pentru CSM Oradea.

U BT, cu Mihai Silvășan pe bancă

Mihai Silvășan, antrenorul celor de la U BT Cluj-Napoca, a suferit o ruptură a Tendonului Ahilian înaintea partidei decisive cu CSO Voluntari de sâmbăta trecută. A fost operat cu succes chiar cu o zi înaintea disputei cu Oradea, așa că a putut să își conducă elevii.

 

A fost un meci foarte fizic, ambele echipe au tras din greu să obțină victoria. Noi am făcut o treabă mai bună din punct de vedere defensiv. I-am ținut la 62 de puncte, ceea ce a fost foarte bine. Meciul a fost intens, am avut energie în apărare și am respectat indicațiile primite. În primul sfert am fost puțin stresați, moi aș spune. Ambele echipe își doreau să joace foarte bine. În repriza a doua ne-am relaxat și ne-am găsit mai bine în atac. A fost un meci bun și pentru mine, dar victoria este mult mai importantă. Trebuie să mai joc bine încă două meciuri și să aducem trofeul împreună. Fanii au fost incredibili, sunt al șaselea jucător. Ne ajută și ne sprijină în permanență.

În disputa pentru medaliile de bronz, BCMU Pitești a câștigat în sala celor de la CSO Voluntari, scor 78-74. Cea de-a doua înfruntare a seriei are loc sâmbătă, la Pitești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.