Vineri are loc a doua runda de meciuri din cadrul penultimei etape a preliminariilor EURO 2016. Vor avea loc partide din 3 grupe, C, E si G.

Grupa C are programate urmatoarele jocuri:

Macedonia – Ucraina

Spania – Luxemburg

Slovacia – Belarus

Ucraina inca spera la locul 2, avand trei puncte in spatele Slovaciei, care pare insa favorita cu Belarus. In tur, la Kiev, Ucraina trecea greu de Macedonia cu 1-0. Gazdele de azi au doar 3 puncte dupa doar o singura victorie in grupa, chiar in spatele Luxemburgului. Interesant de retinut ca atacantul ucrainean Zozulya va lipsi, fiind accidentat. In plus, Ucraina nu a mai marcat in ultimele 2 deplasari, 0-1 in Spania si 0-0 in Slovacia.

Spania practic este deja calificata la EURO, insa va avea un galop de sanatate in mod sigur cu cei din Luxemburg. O echipa care nu s-a facut deloc de ras in aceste preliminarii, adunand 4 puncte, fiind peste Macedonia chiar. In tur, a fost 4-0 pentru spanioli. Sergio Ramos va fi indisponibil pentru gazde, care au 4 victorii la rand in preliminarii. Luxemburg a invins acum o luna Macedonia.

Slovacia trebuie sa invinga obligatoriu acasa pe Belarus daca vrea sa prinda locul 2, pentru care se lupta cu Ucraina. Slovacii au castigat toate meciurile de acasa din grupa, inclusiv acel 2-1 fabulos cu Spania, pricinuindu-i fostei campioane mondiala singura infrangere de pana acum.  In tur a fost 3-1 pentru slovaci, de altfel in singura intalnire de pana acum intre cele doua nationale. Skrtel si-a revenit medical si va juca titular cel mai probabil pentru gazde, care se pot califica inca de azi la primul lor CE.

Iata si meciurile din grupa E:

Anglia – Estonia

Slovenia – Lituania

Elvetia – San Marino

Anglia va incerca sa isi mentina procentajul de 100 la suta victorii din aceasta grupa. Cu punctaj maxim, ei vor juca acasa pe Wembley cu Estonia, in tur ei invingand cu 1-0, in prima partida din grupa chiar. Rooney va lipsi certamente de la gazde, el fiind menajat, atacul urmand sa fie facut cu Harry Kane si Theo Walcott. In singurul meci direct dintre cele doua, in Anglia, scorul a fost 3-0, in calificarile pentru EURO 2008. Estonia este a patra echipa din grupa si mai spera la baraj, fiind la doua puncte de Slovenia. In deplasare insa, a scos doar un egal in ultimele 6 jocuri, si acela cu San Marino, 0-0.

Slovenia joaca acasa cu Lituania, miza fiind locul de baraj, dar chiar si locul 2, ocupat de Elvetia, distanta fiind de doar 3 puncte. Lituania nu poate miza pe fostul portar al Stelei, Arlauskis, urmand sa fie folosit cel mai proabil Cerniauskas, portarul actual de la Dinamo. In tur, la Vilnius, a fost 2-0 pentru sloveni.

Elvetia are cel mai usor joc al grupei, acasa cu San Marino. A fost 4-0 in tur pentru helveti care dupa aceasta victorie vor fi aproape sigur de calificarea la EURO. San Marino are o cota uriasa la victorie, 101! In ultimele 3 jocuri cu San Marino, Elevetia a castigat cu 4-0, 7-0 si 4-0.

In fine, in grupa G vor avea loc jocurile.

Liechtenstein – Suedia

Moldova – Rusia

Muntenegru – Austria

Suedia are nevoie disperata de victorie dupa ce a cazut pe 3 in clasament, fiind acum la 2 puncte Rusia, locul 2. Jocul de la Vaduz pare usor, insa in tur, la Stockholm, scorul a fost doar 2-0 pentru Ibrahimovici si compania. Pe langa victoria de la Vaduz, trebuie si un pas gresit al rusilor la Chisinau, ceea ce pare greu de crezut. In ultimele 3 meciuri directe, Suedia a trecut de amatorii din Liechtenstein cu 2-0, 3-0 si 3-1. Ibrahimovici este in mare in forma si Suedia poate profita de asta, el marcand si week-endul trecut ambele goluri pentru PSG in derbiul cu Marseille, 2-1.

Rusia joaca in Moldova pentru a-si securiza locul 2, avand doua puncte peste suedezi. In tur, culmea, la Moscova, scorul a fost 1-1, dupa ce moldovenii au condus ceva timp. Intr-o grupa in care Austria a dominat, Rusia poate da lovitura cu aceasta calificare la EURO, dupa ce mult timp Suedia a stat pe 2.

Austria joaca doar de palmares in fata Muntenegrului, ea fiind deja calificata matematic in Franta. Gazdele de la Podgorica mai au insa o miza, si anume pot prinde barajul, fiind la doar un punct in spatele Suediei. Avand in vedere insa ca nordicii joaca la Vaduz, e greu de crezut ca se poate schimba ceva dupa aceasta etapa. E de asteptat ca Austria sa nu joace cu prima garnitura, fiind incerta titularizarea lui Alaba de la Bayern, de exemplu. In tur, scorul a fost 1-0 pentru austrieci.

Dan Alexandru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.