Aventura Daco –Stejarilor la Cupa Mondiala s-a incheiat ! Am visat frumos la o calificare directa la Cupa Mondiala din 2019 din Japonia , dar ar fi fost prea frumos ca sa fie adevarat ! 

Ne-am clasat pe locul 4 , intr-o grupa in care favorite erau, de departe, Irlanda,  Franta si Italia .Am pierdut onorabil cu Irlanda si Franta . Am invins Canada intr-o partida care a intrat in legenda editiei actuale a Cupei Mondiale si am pierdut in fata Italiei, avand un final aplaudat la scena deschisa, care ne-a demonstrat insa,  din pacate, ca suntem inca sub semnul mentalitatii invinsilor din start ! Analiza evolutiei echipei noastre o vor face specialistii, noi incercand doar sentimental sa ne declaram multumiti de rezultate, de faptul ca putem avea incredere in viitorul rugby-ului romanesc !

Marea surpriza a actualei editii a Cupei o constituie eliminarea echipei Angliei din batalia pentru cucerirea trofeului !

Japonia s-a autodepasit,  invingand , in faza grupelor, o echipa favorita  Sud- Africa, reusind o calificare la Cupa Mondiala la care favorita era echipa S.U.A. !

Intr-o grupa norocoasa, Georgia a reusit o calificare directa , in care a crezut mai mult , Tonga si Namibia nefiind inca la nivelul participarii la o Cupa Mondiala !

Irlanda a dat o lectie Frantei , care, conform traditiei,  s-a incalzit cam greu ! Oricum e greu de crezut ca Franta poate invinge in sferturi Noua Zeelanda !

Iata si tabloul sferturilor de finala :

-Sud-Africa – Tara Galilor -17 octombrie –ora 18.00

-Noua Zeelanda –Franta   -17 octombrie –ora 22.00

-Irlanda –Argentina           -18 octombrie –ora 15.00

-Australia –Scotia              -18 octombrie –ora 18.00

Semifinalele se vor desfasura pe 24 si 25 octombrie, iar finalele pe 30 si 31 octombrie . Asa ca, tineti aproape !

         Gheorghe SOANA   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.