Primera Division, campionatul spaniol de fotbal, programeaza in acest week-end meciurile sale din etapa cu numarul 8 a stagiunii 2015/2016.

Runda incepe azi de la ora 17.00, cu jocul dintre Real Madrid si Levante. Gazdele sunt pe 2 in Spania, la un punct sub marea surpriza Villarreal si la egalitate cu Celta Vigo si Barcelona. Levante e pe primul loc retrogradabil, 18, cu doar 6 puncte, bifand o singura victorie pana acum. Ultimul meci direct a fost un 2-0 in martie. Real are 3 victorii si 2 egaluri in ultimele 5 partide, in timp ce Levante a bifat doar o singura victorie in ultimele sale 5 jocuri, un 1-0 chiar cu lidera Villarreal totusi.

Echipele probabile:

Real Madrid: Navas; Danilo, Varane, Nacho, Marcelo; Kroos, Casemiro; Isco, Bale, Ronaldo; Jese.

Levante: Ruben; Simao, Feddal, Juanfran; Morales, Camarasa, Mari, Verza, Tono; Ghilas, Deyverson.

Sambata de la 19.15 va avea loc Eibar – Sevilla. Campioana Europa League nu are o deplasare usoara, in plus in acest start de sezon nu a impresionat in La Liga. Ea e pe 12 abia, cu 8 puncte, mult sub Eibar chiar, care e pe 7 cu 12 puncte. Ultimul joc a fost un 3-1 pentru andaluzi, in luna aprilie. Eibar are 3 egaluri in ultimele 5 jocuri, iar Sevilla 3 infrangeri, ultima in Liga Campionilor cu Juventus.

Tot azi de la 21.30 o avem pe Barcelona in fata celor de la Rayo Vallecano. Catalanii sunt pe 3 cu 15 puncte, sub Villarreal la un punct doar. Rayo e pe 15 si probabil ca pare o victima sigura pe Camp Nou, insa Barca a produs si surprize neplacuta in acest sezon, vezi acel 1-4 cu Celta. Ultimul meci a fost un clar 6-1. Barca vine totusi dupa infrangerea de la Sevilla, scor 1-2. Razvan Rat nu e anuntat titular la oaspeti.

Echipe probabile:

Barca: Bravo- Alves – Piqué – Vermaelen – Alba- Rakitic – Busquets – Roberto- Munir – Suárez – Neymar.

Rayo: Toño | Tito, Llorente, Castro, Nacho | Trashorras, Baena | Embarba, Jozabed, Bebé | Guerra.

Valencia – Malaga incepe azi la ora 23. Gazdele sunt pe 9 cu 9 puncte, in timp ce Malaga e prima deasupra linie de retrogradare cu 6 puncte, dupa un start ratat de sezon. Ultimul joc a insemnat un 1-0 pentru Malaga. 2 victorii si 2 infrangeri pentru gazde in ultimele 5 jocuri, in timp ce Malaga se poate lauda doar cu o singura victorie in acelasi rastimp, chiar runda trecuta cu Sociedad, 3-1.

Echipe probabile:

Valencia: Jaume; Cancelo, Mustafi, Vezo, Orban; Fuego, Parejo; Feghouli, Gomes, Bakkali; Negredo

Malaga: Kameni; Rosales, Angeleri, Weligton, Torres; Duda, Tissone, Recio, Juan Carlos; Cop, Charles.

In fine, ultimul meci al zilei de sambata e programat la 23.05, intre Betis si Espanyol. Locurile 8 si 10 se intalnesc azi intr-un joc echilibrat asadar, dupa cum se anunta cel putin. 2-1 pentru catalani a fost in ultimul meci direct. 3 victorii are Betis in ultimele 5 jocuri, in timp ce Espanyol are 3 infrangeri.

Duminica, incepem ziua cu Villarreal – Celta Vigo, meci cu incepere de la ora 13. Gazdele sunt liderele surpriza in Spania in acest sezon, cu 16 puncte, unul peste Real si Barcelona. Celta a invins insa chiar Barcelona cu 4-1 in acest sezon si poate fi o amenintare pentru submarinul galben. In plus, acesta  a pierdut runda trecuta primul joc cu Levante, scor 0-1. Celta e si ea pe 2, la egalitate cu Barca si Real, deci se anunta un duel pe cinste. In ultimul joc a fost 4-1 pentru gazde.

Echipele probabile:

Villarreal: Areola; Mario, Bailly, Ruiz, Jokic; Leiva, Trigueros, Pina, Pedraza; Samu, Soldado.

Celta Vigo: Alvarez; Mallo, Cabral, Gomez, Jonny; Bergara, Radoja, Wass; Orellana, Aspas, Nolito.

Real Sociedad – Atletico Madrid incepe duminica la ora 17. Madrid a remizat runda trecuta in derbiul capitalei Spaniei cu Real, scor 1-1, fiind pe 5 in Spania cu 13 puncte. Sociedad nu se simte prea bine in acest start de sezon, fiind pe 16, aproape de locurile retrogradabile. Ultima data a fost 2-0 pentru baietii lui Simeone, care au pierdut recent un meci de Liga, acasa cu Benfica, 1-2.

Echipe probabile:

Real Sociedad: Rulli; Elustondo, Reyes, Martinez, de la Bella; Pardo, Illarramendi; Vela, Canales, Zurutuza; Agirretxe.

Atletico Madrid: Sotiriou; Juanfran, Gimenez, Godin, Luis; Griezmann, Fernandez, Mendes, O. Torres; Corres, F. Torres.

Getafe – Las Palmas va fi urmatorul joc, de la ora 19.15. Gazdele sunt pe 14, Las Palmas pe 19, penultimul loc din Spania. Ultimul joc direct a avut loc in 2004, ultimul an in care oaspetii au mai jucat in La Liga. Ei pierdeau atunci cu 1-0. Trei infrangeri pentru ei in ultimele 5 jocuri. Getafe se lauda cu 2 victorii.

Ultimul meci de duminica le opune pe La Coruna si Bilbao. Meciul incepe la ora 21.30. Ultimul joc a fost egal, 1-1. Bilbao nu a mai castigat din 2010 in fata lui Depor. Depor e pe 6 in clasament si are 3 victorii in ultimele 5 jocuri, in timp ce bascii sunt pe 13 abia, cu 3 infrangeri bifate in ultima vreme. Ei au pierdut si in Europa League, la Alkmaar.

Gijon – Granada este epilogul etapei, luni de la 21.30. Locurile 11 si 20, asadar lanterna rosie a campionatului. Ultima intalnire directa a avut loc in 2012, 2-1 pentru oaspetii de luni. Gijon a invins in 2011, de altfel singurele intalniri directe intre cele doua. Trei infrangeri in 5 jocuri pentru gazde, 4 pentru Granada, care are cel mai slab start din Primera in acest sezon.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.