Home Fără categorie Avancronica fotbal extern – Prezentarea etapei cu numarul 11 din Ligue 1

Avancronica fotbal extern – Prezentarea etapei cu numarul 11 din Ligue 1

0

La acest final de saptamana este programata etapa cu numarul 11 din campionatul francez de fotbal, Ligue 1.

Etapa incepe chiar vineri, cu 2 partide la start, prima din ele fiind disputata intre Caen si Nantes. Partida incepe la 19.30. Gazdele sunt pe 3 in Franta, o mare surpriza a acestui debut de sezon, in timp ce Nantes e pe 12, dupa un start mediocru. 2-1 pentru Caen a fost in ultimul meci direct. De remarcat ca Nantes nu se va putea baza pe golgheterul Sightorsson.

Loturile celor 2 formatii:

Caen: Vercoutre, Reulet – Raineau, Al.Yahia, Appiah, Ben Youssef, Imorou, Da Silva – Seube, Ntibazonkiza, Bessat, Féret, Leborgne, Adéoti – Delort, Rodelin, Louis, Nkololo.

Nantes: Dupé, Ré.Riou – Cana, Djidji, Dubois, Lenjani, Moimbé, Sabaly, Vizcarrondo – Adryan, Deaux, Iloki, Rongier, Thomasson, B.Touré – Audel, Bammou, Sala.

Ultima partida a zilei de azi se va disputa intre Lyon si Toulouse, de la 21.30. Gazdele sunt pe 6 si au pierdut in Liga acum 2 zile cu Zenit, un clar 1-3 in Rusia. Toulouse e pe 17 si e chiar deasupra liniei de retrogradare.  Un 3-0 clar pentru OL la ultimul joc. Vestea buna pentru gazde este ca fundasul Bedimo si-a revenit dupa o mai lunga accidentare si poate juca din primul minut. Nicio victorie in ultimele 5 jocuri pentru oaspetii in alb si violet.

Loturile celor 2 formatii:

LYON: A.Lopes, Gorgelin – Bedimo, Rafael, Umtiti, Yanga-Mbiwa, Jallet, Morel – Ferri, Darder, Gonalons, Tolisso, Malbranque, Valbuena, Ghezzal – Cornet, Beauvue, Lacazette.

TOULOUSE: Ahamada, Vidal – Kana-Biyik, Spajic, Matheus, Moubandje, Tisserand, Yago – Akpa-Akpro, Bodiger, E.Didot, T.Doumbia, Machach, Regattin, Sirieix, Somalia – Ben Yedder, Braithwaite, Pesic.

Sambata de la 18 avem deja primul meci, intre Lorient si Rennes. Locurile 7 si 9 sunt inseamna un joc foarte echilibrat, pe care multi specialisti il vad ca pe un X clar. 15 si 16 puncte au acumulat cele 2 echipe. 4 egaluri in ultimele 5 jocuri pentru Rennes, in timp ce Lorient a bifat si 2 victorii. 3-0 pentru Rennes a fost in ultimul joc direct.

Echipele probabile:

Lorient: Lecomte- Goff, Toure, Kone, Gassama- Guerreiro, Abdullah, Ndong, Jouffre- Moukandjo, Waris.

Rennes: Diallo- Mendes, Diagne, Armand- Zeffane, Fernandes, Sylla, Baal- Quintero- Henrique, Sio.

3 meciuri vor avea loc sambata de la ora 21, primul din ele opunand pe Angers si Guingamp. Angers e locul 2 surpriza din Franta in acest sezon, cu 21 de puncte, la 5 puncte in spatele liderului PSG. Guingamp e pe 11, avand un start slab in aceasta parte de sezon.  Ultima data, cele 2 s-a duelat in 2013, cand ambele erau in Ligue 2, Guingamp castigand cu 2-1.

Echipele probabile:

Angers: Butelle- Andreu, Thomas, Traore, Manceau- Mangani, Saiss, Ndoye- Camara, Sunu, Dore.

Guingamp: Lossl- Jacobsen, Angoua, Sorbon, Leveque- Coco, Mathis, Sankhare, Benezet- Briand, Privat.

Gazalec Ajaccio  – Nice va fi al doilea joc de la 21, sambata. Gazdele sunt codasa Frantei, cu doar 3 puncte acumulate, in timp ce Nice e pe locul 5, anuntand inca de la inceputul sezonului ca trage la cupele europene, in acest sezon. Trei infrangeri si 2 egaluri in ultimele 5 jocuri pentru gazde, Nice punctand 4 victorii la rand, un record in Franta, alaturi de PSG! E primul joc direct intre cele doua, avand in vedere ca gazdele sunt nou-venite in prima liga.

Echipe probabile:

Ajaccio: Maury- Sylla, Filippi, Brechet, Toure- Djokovic, Moigne, Ducourtioux- Mayi, Pujol, Zoua.

Nice: Cardinale- Pied, Bodmer, Marchand, Perreira- Koziello, Mendy, Seri- Mallmann- Arfa, Germain.

In fine, ultimul joc de sambata se va disputa intre Montpellier si Bastia. Locurile 18 si 15 din Franta se intalnesc intr-un meci al echipelor mediocre din acest debut de sezon. Jérôme Roussillon, Paul Lasne si Joris Marveaux nu vor putea juca la Montpellier, ultimii 2 fiind grav accidentati, pana la finalul anului. Trei infrangeri in 5 jocuri ultime pentru gazde, 4 chiar pentru oaspeti. Ultimul joc drect a fost 3-1 pentru gazde.

Echipe probabile:

Montpellier: Pionnier- N Diaye, Congre, Hilton, Deplagne- Dabo, Remy- Martin, Boudebouz, Camara- Ninga.

Bastia: Leca- Cioni, Squillaci, Peybernes, Marange- Fofana, Cahuzac- Ayite, Diallo, Palmieri- Brandao.

Duminica incepem o noua zi, iar primul joc se va disputa intre Reims si Monaco, de la ora 15. Se intalnesc locurile 8 si 10 in Franta. Oaspetii au jucat in Europa League chiar ieri, castigand cu 1-0 in fata celor de la Qarabag. 4 egaluri pentru ei in ultimele 5 jocuri insa, 3 in L1 si unul in UEL, 1-1 cu Tottenham. Gazdele au 2 infrangeri la rand, cu Caen si Lyon. 3-1 pentru Monaco in ultimul meci direct.

Bordeaux – Troyes se va juca duminica de la ora 18. Joaca locurile 14 si 19 din Franta, Troyes fiind penultimii din clasament cu doar 4 puncte.  4 infrangeri pentru ei in ultimele 5 jocuri. Bordeaux a jucat joi in Europa League, pierzand 0-1 acasa cu Sion. Troyes a invins in ultimul meci direct, in 2013 abia, cu 1-0. Bordelezii au cele mai mari sanse la pariuri, specialistii aducand pentru ei o cota, in medie de 1,55/1.

Penultimul meci al etapei, tot duminica, de la ora 18 de asemenea, se va juca intre Lille si Marseille. Marsilia a jucat joi in UEL si a pierdut la Braga, scor 3-2. Locurile 13 si 16 in Franta acum, OM avand un sezon de cosmar, poate cel mai slab inceput in ultimii 21 de ani. 4-0 pentru oaspeti a fost in ultimul meci direct. Lille nu a mai castigat din 2013, cand a fost 1-0. 4 infrangeri in 5 jocuri pentru OM, care trebuie sa inceapa sa castige daca nu vrea sa lupte pentru salvarea de la retrogradare.

In fine, epilogul etapei se va disputa intre PSG si Saint-Etienne, duminica de la 22. Un mare derbi intre doua echipe de traditie, a doua avand cel mai bun palmares din toata Franta. 4 victorii si un egal pentru PSG in ultimele jocuri, PSG remizand curand cu Real Madrid in Liga, acasa, scor 0-0. Trei infrangeri in trecutul apropiat pentru ASSE, care are totusi 2 victorii la rand, cu Dnepr joi in UEL, 1-0 si cu Gazelec, 2-0. 4-1 pentru parizieni a fost in ultimul joc direct. Ibrahimovici si Cavani sunt in forma si asteapta un duel cu peste 60.000 de oameni prezenti pe Parc des Princes.

Dan Alexandru

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version