Serie A, campionatul italian de fotbal, programeaza in acest week-end runda cu numarul 9 din actuala stagiune 2015/2016.

Primul meci are loc azi la ora 16, intre Empoli – Genoa. Locurile 17 si 12 se intalnesc dupa un start slab de sezon. Genoa castiga in ultimul meci direct cu 1-0. 3 infrangeri in 5 meciuri pentru gazde, are 2 victorii in ultimele 3 jocuri. Genoa pare deci in usoara revenire de forma, o noua victorie putand urca trupa genoveza in primele 10 din Italia.

Carpi – Bologna se joaca sambata de la 19, fiind al treilea meci direct doar, dupa cele doua intalniri din Serie B anul trecut, 3-0 Carpi si 0-0 in retur. Cele doua echipe ocupa ultimele 2 locuri din clasament, dupa doar o singura victorie in acest sezon. 4 infrangeri la rand pentru Bologna, 2 victorii in 4 jocuri pentru Carpi.

Palermo – Inter este ultimul joc de sambata, de la 21.45.  Inter e pe 3 si abia a castigat Trofeul Berlusconi, dupa 1-0 cu rivala AC Milan. Interistii sunt pe 17 la un punct de Fiorentina, lidera Serie A. Palermo e pe 11 si va incerca marea surpriza acasa cu jucatorii in albastru si negru. Gilardino si-a revenit medical si va fi titular diseara. 3-0 pentru Inter in ultimul meci direct.

Echipele de start:

Palermo: Sorrentino, Struna, Gonzalez, Andelkovic, Rispoli, Rigoni, Maresca, Jajalo, Lazaar, Vazquez, Giardino.

Inter: Handanovic; Santon, Miranda, Murillo, Juan Jesus; Medel, Kondogbia; Perisic, Jovetic, Biabiany,  Icardi.

Sampdoria – Verona se va juca duminica de la ora 13.30. Locurile 10 si 18 in clasament, echipa lui Zenga nu mai castiga de 3 meciuri, ultima victorie venind in septembrie, cu AS Roma, 2-1. 1-1 in ultimul meci direct. Verona nu mai castiga de 5 meciuri, 3 egaluri si 2 infrangeri. De altfel, Verona e singura echipa fara victorie in Serie A, in acest sezon. Verona castiga ultima data cu Samp in 2013.

AC Milan joaca acasa cu Sassuolo in primul meci de duminica de la ora 16. Locurile 13 si 5 in acest moment. Oaspetii chiar sunt in forma cu 2 victorii in ultimele 4 jocuri. Milan are 3 infrangeri in ultimele 5 plus un esec recent in Trofeul Berlusconi cu rivala Inter, 0-1. Milan batea Sassuolo cu 2-1 in meciul direct. Poate fi un meci decisiv pentru antrenorul rossonerilor Sinisa Mihailovici, amenintat cu demiterea daca nu urca echipa cat mai sus in cat mai scurt timp.

Echipele de start:

AC Milan: Diego Lopez; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bertolacci; Cerci, Bacca, Bonaventura.

Sassuolo: Consigli; Vrsaljko, Acerbi, Cannavaro, Peluso; Missiroli, Magnanelli, Biondini; Berardi, Floccari, Floro Flores.

Continuam cu Juventus – Atalanta, duminica la aceeasi ora. Campioana Italiei, care a facut 0-0 cu Gladbach recent in Liga, e si acum la 14 puncte de liderul Fiorentina, dupa acel 0-0 cu Inter in Derby D Italia. Atalanta e pe 8 cu 14 puncte. Din 2001 nu au mai castigat jucatorii din Bergamo cu Juventus. Estigarribia de la Atalanta nu va putea fi disponibil in meci.

Echipele de start:

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Evra; Khedira, Marchisio, Pogba; Cuadrado, Zaza, Morata.

Atalanta: Sportiello; Masiello, Stendardo, Toloi, Drame; Gollini, de Roon, Cigarini; Moralez, Pinilla, Gomez.

Udinese – Frosinone este urmatorul joc, ultimul de la ora 16. Locurile 15 si 16 din Italia, gazdele au un start negru de sezon, oaspetii sunt nou veniti pe prima scena din Serie A. Va fi de altfel si primul joc direct intre cele doua. Doua egaluri la rand pentru Udine, doua victorii in 5 jocuri pentru Frosinone. Fostul stelist Cyril Thereau e anuntat si acum titular, fiind in mare forma dupa ce a marcat si cu Juventus.

Fiorentina AS Roma este un mare derbi al zilei de duminica, de la ora 19. Se întâlnesc primele doua formatii din Italia, despartite de doar un punct, 18 fata de 17. Gazdele au doua infrangeri la rand, ultima joi acasa cu Lech Poznan in Europa League. Roma a facut un 44 cu Leverkusen super spectaculos in Liga Campionilor. 3 victorii in 5 meciuri pentru Roma. 30 pentru Firenze a fost in ultimul joc direct. E foarte probabil ca De Rossi sa lipseasca maine, dupa o accidentare cu Bayer, locul sau urmând a fi luat de Florenzi.

Echipe de start:

Fiorentina: Tatarusanu – Astori, Rodriguez, Roncaglia- Pasqual, Badelj, Vecino, Blaszczzcowsky- Valero, Ilicic- Kalinic.

Roma: Sceczny– Florenzi, Castan, Manolas- Nainggolan, Pjanic, Falque-Salah, Gervinho, Dzeko.

Tot de la 19 se va juca Lazio – AC Torino, iar de la 21,45 avem epilogul Chievo Napoli.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.