Prima semifinala a Editiei a VIII-a a Cupei Mondiale la Rugby, a adus fata in fata, doua campioane mondiale, doua forte recunoscute ale rugby-ului mondial, NOUA ZEELANDA si AFRICA de SUD.
In fata a 80.090 spectatori, pe celebra TWIKENHAM  LONDON ARENA, s-a derulat un spectacol fascinant , trait la cote maxime, o lectie de rugby, aplaudata la scena deschisa de spectatori, urmarita cu maxima traire de zeci de milioane de radio-ascultatori si telespectatori de pe toate meridianele globului ! Dupa o partida apriga, apreciata ca adevarata finala a Cupei Mondiale, Noua Zeelanda s-a impus cu 20 -18, dupa ce , la pauza, All Blacks, au fost condusi cu 12 -7 !
 In minutul 3, Pollard a transformat impecabil o lovitura de pedeapsa  si Africa de Sud conducea cu 3 -0 ! Noua Zeelanda, taxeaza promt indrazneala Antilopelor si, in uralele suporterilor sai, Kaino inscrie primul eseu al echipei sale,in minutul 6, All Blacks conducand cu 5-3 si 7-3, Carter , transformand dupa incercare . Pollard isi readuce echipa in joc si transforma din nou cu precizie o noua lovitura de pedeapsa si scorul devine in minutul11, 6-7 pentru ca, tot el, sa-si readuca echipa in avantaj, transformand precis o lovitura de pedeapsa . Era minutul 21 si Africa de Sud conducea cu 9-7 !
Se joaca pe contre, aspru , dar in limitele regulamentului In minutul 37 insa, Kaino vede cartonasul galben si este eliminat pentru 10 minute, lucru de care profita Antilopele, si din nou Pollard, transforma o lovitura de pedeapsa si prima repriza se incheie cu avantaj pentru echipa Africii de Sud, care conduce cu 12 -7 !
Repriza a doua se va desfasura sub semnul aceleiasi aprige dispute, Carter reusind un drop-goal de toata frumusetea si scorul devine 12-10 pentru Africa de Sud, Antilopele simtind déjà…,, intepaturile,, Ferigii ! In minutul 52, Barett reuseste un eseu spectaculos care se constituie intr-unul al relansarii partidei si scorul devine 12-15, majorat prin transformarea sigura, dupa eseu, a lui Carter si Noua Zeelanda ia conducerea cu 17-12 ! Antilopele nu se lasa si Pollard trasforma din nou o lovitura de pedeapsa si scorul devine 15-17, in minutul 58 ! Nu se lasa nici All Blacks si Carter isi face din nou datoria si puncteaza pentru 20-15, in minutul 60 !
Ultimele douazeci de minute sunt de apriga inclestare si tensiune maxima amplificate de transformarea lui Lambie si scorul devine 20-18 ! All Blacks si Antilopele lupta fara menajamente, castig de cauza au All Blacks care inregistreaza nu doar victoria si calificarea in finala Cupei Mondiale, ci si un record, 13 victorii consecutive in Cupa Mondiala ! Asadar, 20-18 pentru Noua Zeelanda in prima semifinala a  Cupei Mondiale, dupa un meci de mare spectacol cu Africa de Sud ! Felicitari ambelor echipe !
A doua semifinala, intre Australia si Argentina promite , de asemenea, un mare spectacol sportiv !
   
Gheorghe SOANA  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.