CUPA MONDIALA la RUGBY s-a incheiat cu o finala de vis, NOUA ZEELANDA –AUSTRALIA, o lectie de rugby si de viata sportiva si civica de neuitat, predate,  in direct,  de cele 16 echipe, intre care si ROMANIA,  in cele 48 de partide, una mai spectaculoasa ca alta, urmarite de peste doua milioane de spectatori,  in direct, din tribune si de zeci de milioane de telespectatori si radio-ascultatori din intreaga lume  !
 In finala mica a Cupei, pe Quen Elisabeth Olimpik Park London, in fata a 55.925 de spectatorI, Africa de Sud, a invins fara drept de apel, Argentina, cu celebrul Maradona in tribuna, cu 24 -13 . La pauza , Antilopele conduceau, confortabil cu 16 -0, avand in Pollard un excelent transformer ! Desi in repriza a doua se astepta o riposta din partea Pumelor, Antilopele nu le-au dat decat doua culoare de patrundere, pentru a mai reduce din scor, ajuns , la un moment dat la un jenant 24 -3 !
Partida s-a incheiat in uralele suporterilor Antilopelor, cu scorul de 24 -13, Africa deSud cucerind medaliile de bronz, desi la inceputul Cupei isi propusesera cucerirea trofeului ! Si noi ne –am propus doua victorii, dar… !
Marea finala , desfasurata in Templul Rugby-ului mondial, Arena TWICKHAM LONDON, in fata a 80.125 spectatori si a zeci de milioane de telespectori –partidele din Cupa Mondiala au fost tranmise in 207 tari,  a fost magnifica, intr- o seara in care Jocurile Olimpice si Fotbalul au trecut in planul secund.
   
All Blacks au condus cu 3 -0, Dan Carter, eroul partidei, transformind o lovitura de pedeapsa .Cangurii australieni au ripostat imediat, egalind prin acelasi procedeu, 3 -3, dupa care, a urmat recitalul de exceptie al celor din Noua Zelanda, cu Daniel Carter in pole –positon, prima repriza incheindu –se cu 16 -3 pentru All Blacks !
Repriza a doua incepe cu un eseu de mare spectacol al campioanei mondiale en –titre, Noua Zeelanda, 21 -3, Cangurii trezindu –se ca boxerul numarat dupa lovituri naucitoare ! Urmeaza doua eseuri australiene, reusite de Pocock si Kuridrani,  cu transformari si scorul devine 21 -17  !
La acest scor iese la rampa ,,Noul Wilkinson,, al rugby –ului mondial,  Daniel CARTER, aflat la a 112 –a selectie in echipa All Blacks, care inscrie un drop –goal, ce va deveni hotarator pentru castigatoarea finalei ! Noua Zeelanda se distanteaza astfel de Australia, la un eseu, scorul devenind 24 -17, urmat apoi de o alta reusita de exceptie a lui Carter, transformarea unei lovituri de pedeapsa de la …50 de metri ! Scorul a devenit 27 -17, majorat apoi apoteotic de un nou eseu marca,,All Blacks,, scorul final al finalei mari, cu adevarat mari, devenind 34 -17 pentru Noua Zeelanda care si –a aparat astfel, cu suces,  titlul cucerit acum patru ani !   Sarbatoare in teren si in tribune, mare sarbatoare in Noua Zeelanda !
Editia a VIII –a a Cupei Mondiale la Rugby, cea mai reusita de pana acum, a fost un adevarat triumf al rugby –ului, al sportului, in general !
Gheorghe SOANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.