Etapa curenta din Primera Division va incepe sambata, campionatul spaniol pregatind o noua saptamana cu multe jocuri interesante si pline de spectaculozitate.

Prima partida are loc sambata de la 17, intre Real Madrid si Getafe. Locul 3 a ajuns Real, care a suferit o mare rusine in aceste zile, dupa ce a fost exclusa din Cupa Spaniei, in urma scandalului cu folosirea lui Cheryshev din postura de fotbalist suspendat in meciul cu Cadiz. Partida cu Getafe pare insa simpla, locul 13 din Spania avand un sezon modest pana acum. 7-3 in ultimul meci direct, un adevarat festival de goluri. Ultima victorie a lui Getafe a venit in 2012. Benitez nu va putea conta din nou pe Benzema.

Echipe de start:

Real Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Nacho, Danilo; Rodriguez, Modric, Kroos, Kovacic; Bale, Ronaldo.

Getafe: Guaita; Suarez, Cala, Alexis, Lago; Sarabia, Rodriguez, Meira, Lafita; Scepovic, Vazquez.

De la ora 19.15 e programat alt meci al unei echipe din Madrid, Atletico. Ei vor merge in deplasare la Granada. Locul 2 merge asadar la locul 17, cu un sezon slab pana acum. 0-0 in ultimul joc direct. 5 victorii la rand pentru Madrid, care a pierdut ultima data cu Benfica, in Liga, 1-2 pe 30 septembrie. Granada are 2 infrangeri in 5 jocuri.

Echipe de start:

Granada: Andres; Lopes, Babin, Lomban, Biraghi; Castro, Agbo; Ibanez, Ustaritz, Ajayi; Penaranda.

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Gimenez, Godin, Luis; Torres, Mendes, Niguez, Koke; Griezmann, Vietto.

Barcelona joaca si ea tot sambata, de la ora 21.30, cu cei de la Valencia. Altadata meci care stabilea titlul, acum liliecii sunt mai modesti, fiind pe locul 9, cu doar 19 puncte la activ. Barcelona are 33 de puncte, 4 peste Atletico si  6 peste Real. 2-0 Barca in ultimul meci direct, care pierdea totusi anul trecut cu gazdele de azi, scor 2-3 pe Camp Nou. 7 victorii la rand Barcelona, care pierdea ultima data la Sevilla, 1-2. Va fi meciul de debut al lui Gary Neville pe banca gazdelor, el fiind fost international la Manchester United.

Echipe de start:

Valencia: Ryan; Vezo, Santos, Abdennour, Gaya; Perez, Feghouli, Danilo, Parejo, Mina; Alcacer.

Barcelona: Bravo; Alves, Pique, Mascherano, Mathieu; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.

Sambata mai au loc si alte 2 jocuri in Spania, La Coruna – Sevilla de la 23 si Betis – Celta Vigo de la 23.05.

Villarreal – Rayo este un meci important de duminica, incepand cu ora 17. Echipa lui Rat, inca accidentat, cel putin o luna de zile, merge intr-o deplasare grea la Submarinul Galben. Locul 6 joaca in fata locului 14, ultimul meci fiind castigat de Rayo cu 2-0. Gazdele au 3 infrangeri in 5 jocuri, Rayo 2 victorii in acelasi rastimp. Villa este pe loc de cupa europeana insa poate ataca top4 cu o victorie maine.

Echipe de start:

Villarreal: Areola; Mario, Bailly, Ruiz, Marin; Trigueros, Pina, dos Santos; Leiva, Samu, Castillejo.

Rayo Vallecano: Carlos; Tito, Llorente, Amaya, Nacho; Trashorras, Baena; Embarba, Jozabed, Hernandez; Guerra.

Athletic Bilbao joaca un meci greu maine de la ora 21.30 cu cei de la Malaga. Locurile 7 si 18 din La Liga. 1-0 pentru basci in ultimul joc. 3 victorii la rand au ei, inclusiv una in Europa League, cu Augsburg, un 3-2 dramatic. 4 infrangeri din 5 jocuri au oaspetii, care e foarte probabil sa se bata la retrogradare, in acest ritm. Gazdele se bat si pentru sezonul viitor la un loc de cupa europeana.

Echipe de start:

Bilbao: Iraizoz- Balenziaga, Gurpegi, Etxeita, Marcos- Jose, Benat- Susaeta, Garcia, Williams- Aduriz.

Malaga: Kameni- Rosales, Angeleri, Welington, Torres- Fornals, Recio- Duda, Amrabat, Carlos- Charles.

Tot duminica mai au loc 2 meciuri, intre Sociedad si Eibar de la ora 13 si intre Gijon si Las Palmas de la 19.15.

Epilogul are loc luni de la 21.30, intre Espanyol si Levante, echipele de pe locurile 12 si 20 din Spania.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.