In acest week-end este programata etapa cu numarul 16 din cadrul campionatului german de fotbal, denumit Bundesliga.

Totul incepe vineri de la 21.30, cu meciul dintre Mainz si Stuttgart. Trupa lui Maxim nu se simte, din nou, foarte bine in sezon, fiind pe 17 in campionat, cu doar 11 puncte la activ si 3 victorii. Mainz e pe 7 si spera din nou la cupe europene, ceea ce nu s-a mai intamplat de ani buni. 1 victorie in 5 jocuri pentru VfB, 2 victorii la rand Mainz, care pierdea ultimul joc direct cu 2-0 la svabi acasa. Vestea buna pentru Maxim e ca este anuntat din nou titular.

Echipe de start:

Mainz: Karius – Brosinski, Bell, Hack, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Clemens, Malli, Jairo – Muto.

VfB: Tyton – Schwaab, Sunjic, Baumgartl, Insua – Serey Dié, Gentner – Rupp, Maxim, Kostic – Ti. Werner.

Bayern – Ingolstadt incepe ziua de sambata de la ora 16.30. Bavarezii au suferit etapa trecuta prima infrangere din campionat, 1-3 la Gladbach. Si-au revenit insa rapid in Liga, castigand acum zile cu 2-0 la Dinamo Zagreb, dubla Lewandowski. Mai au 5 puncte ca lidera peste Dortmund. Ingo are 20 de puncte si e pe 11. Au mai jucat o singura data un meci, in 2011 in Cupa, castigat cu 6-0, evident de Bayern. 2 victorii in 5 jocuri pentru oaspeti.

Echipe de start:

Bayern: Neuer – Lahm, J. Boateng, Javi Martinez, Rafinha – Xabi Alonso – T. Müller, Vidal, Kimmich, Coman – Lewandowski.

Ingo: Özcan – Levels, M. Matip, Bregerie, Ro. Bauer – P. Groß, Roger, Christiansen – Lex, Hinterseer, Leckie.

Mergem mai departe cu jocul dintre Bremen si Koln. Locurile 15 si 10 din Germania. Sezon slab pentru gazde si mediocru pana acum pentru tapi. 1-0 Werder in ultimul joc direct. 1 singura victorie Koln in ultimele 5 jocuri, la fel si pentru gazde, care nu mai castiga din 8 noiembrie, 2-1 atunci la Augsburg. Husic si Busch sunt out de la gazde, Koln nu are niciun absent.

Echipe de start:

Bremen: Wiedwald – Gebre Selassie, Galvez, Vestergaard, S. Garcia – Bargfrede – Bartels, Fritz, Grillitsch, Öztunali – Ujah.

Koln: Horn – Olkowski, Maroh, Heintz, Hector – Risse, M. Lehmann, Vogt, Bittencourt – Osako, Modeste.

Darmstadt – Hertha este urmatorul joc de pe lista. Locurile 12 si 4 chiar din Bundesliga, berlinezii avand un start chiar foarte consistent de an. 1-0 in singurul joc direct dintre cele 2, castigand berlinezii in 2006, in Cupa Germaniei, dupa prelungiri. 1 singura victorie pentru gazde in 5 jocuri, 3 pentru Hertha. care e si la egalitate cu locul 3, ocupat de Gladbach. Kraft si Stark nu vor putea juca la oaspeti.

Echipe de start:

Darm: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Holland – Jungwirth, Gondorf – Heller, Kempe – Rosenthal – Wagner.

Hertha: Jarstein – Regäsel, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred – Weiser, Darida, Kalou – Ibisevic.

Mergem tot de la 16.30 cu partida dintre Hoffenheim si Hannover. Cele doua echipe cu H sunt pe locuri mici in clasament, 18 si 14, asadar gazdele sunt si acum lanterna rosie a Germaniei. Nicio victorie pentru Hoffe din 26 septembrie, echipa in alb si albastru parand ca si-a schimbat degeaba antrenorul, aducandu-l pe Huub Stevens, fost manager la PSV. Hannover are si ea 4 infrangeri in jocuri. 2-1 Hoffe in ultimul joc direct.

Echipe de start:

Hoffe: Baumann – Strobl, Schär, Süle, J.-S. Kim – Schwegler, Polanski – Elyounoussi, Nad. Amiri, Zuber – Volland.

Hannover: Zieler – Sorg, Marcelo, C. Schulz, Albornoz – Schmiedebach, S. Sané – Andreasen, Gülselam, Karaman – Erdinc.

Ultimul joc de la 16.30 se va disputa intre Wolfsburg si Hamburg. Locurile 5 si 9 din Germania, gazdele repurtand o uriasa victorie acum 3 zile, cand au scos Manchester United din Liga Campionilor, dupa un 3-2 dramatic. 2-0 pentru lupi in ultimul joc direct. De 4 ani nu a mai castigat Hamburg, in 2011 un 1-0 greu obtinut atunci. 3 victorii Hamburg in 5 jocuri, la fel si Wolfsburg, care nu se poate baza maine pe Sprenger si Rodriguez.

Echipe de start:

WfL: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, M. Schäfer – Arnold – Vieirinha, M. Kruse, Draxler, Schürrle – Dost.

Hamburg: Adler – G. Sakai, Djourou, Spahic, Ostrzolek – Jung, Holtby – N. Müller, Hunt, Ilicevic – Lasogga.

Epilogul zilei il constituie partida dintre Leverkusen si Gladbach, de la 19.30. Meci important, intre doua echipe europene, care totusi vin dupa mari dezamagiri din aceasta saptamana. Leve a ratat sansa de a prinde primavara Ligii, la doar un punct in spatele Romei, in timp ce Gladbach, chiar daca a condus pe City, a pierdut cu 2-4 si a ratat primavara UEL, in dauna Sevillei. Cele doua sunt pe 8 si 3 in Bundesliga. 3-0 Gladbach ultim meci direct, care a castigat runda trecuta cu marele Bayern, 3-1! Boeder si Jedvaj vor lipsi la gazde, Dominguez si Schulz de la alb-negri.

Echipe de start:

Leve: Leno – Hilbert, Toprak, Tah, Wendell – Kramer, Kampl – Bellarabi, Mehmedi – Kießling, Hernandez.

Gladbach: Sommer – Korb, A. Christensen, Nordtveit, Wendt – G. Xhaka, Dahoud – Drmic, F. Johnson – Raffael, Stindl.

Incepem ziua de duminica de la 16.30 cu meciul dintre Augsburg si Schalke. Locurile 16 si 6 din Germania. Gazdele au repurtat chiar ieri o calificare superba in primavara UEL, dramatica am putea spune, in minutul 89 la Belgrad, cu Partizan, scor 3-1, gol marcat de Bobadilla pe final. Schalke merge si ea in aceeasi faza, dupa 4-0 la Asteras, tot joi seara. 0-0 ultimul meci direct. 3 victorii in 5 jocuri au ambele echipe. Oettl, Framberger si Ekin sunt out de la FCA, Giefer, Nastasic si Nubel nu pot juca pentru mineri.

Echipe de start:

FCA: Hitz – Feulner, Hong, Klavan, Max – Baier – Kohr, Koo, Esswein, Caiuby – Bobadilla.

Schalke: Fährmann – Junior Caicara, Höwedes, J. Matip, Aogo – Goretzka, Geis – L. Sané, M. Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar.

In fine, epilogul etapei are loc intre Dortmund si Frankfurt. Gazdele au pierdut joi seara in UEL, 0-1 cu PAOK Salonic, dar erau deja calificate in primavara. Galben-negrii sunt pe 2, la 5 puncte acum de Bayern. Frankfurt este pe 13 dupa un sezon slab. 2-0 ultim meci direct BvB. 3 infrangeri la rand pentru alb-rosii, 3 infrangeri in 5 jocuri Borussia. Aceasta nu poate conta pe Bonmann, Durm si Gundogan.

Echipe de start:

BvB: Bürki – Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Castro, Ginter, Kagawa – H. Mkhitaryan, Aubameyang, Reus.

Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Kinsombi, Abraham, Oczipka – Medojevic, Reinartz – Aigner, Meier, Ignjovski – Seferovic.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.