Etapa curenta din Primera Division va incepe sambata, campionatul spaniol pregatind o noua saptamana cu multe jocuri interesante si pline de spectaculozitate.

Prima partida are loc sambata de la 17 intre Valencia si Getafe. Meci intre locurile 8 si 14 din Spania, pentru noul manager Gary Neville urmand sa fie debutul acasa pe banca liliecilor in Primera. O singura victorie cu el pe banca in 3 meciuri, 2-0 acasa in Cupa cu Barakaldo. Getafe are 2 victorii in 5 meciuri. 1-0 ultim meci direct.

Echipe de start:

Valencia: Jaume- Gaya, Abdennour, Mustafi, Cancelo- Danilo, Parejo, Gomes- Paul, Alcacer, Mina.

Getafe: Guaita- Suarez, Alexis, Cala, Lago- Rodriguez, Lacen- Sarabia, Rodriguez, Lafita- Scepovic.

Mergem mai departe cu debutul lui Costel Galca in Primera, acasa cu Espanyol in fata lui Las Palmas, de la 19.15. Dupa un mare succes acasa in Cupa cu Levante, scor 2-1, Galca are acum incredere ca poate merge pe aceeasi panta. Locul 12 Espa, 19 Palmas. 3-1 ultim meci catalanii, in 2002, ultim sezon al galben-albastrilor in Primera. Toata presa din Spania l-a laudat pe Galca dupa primul joc, spunand ca a adus o alta fata pentru Espanyol.

Echipe de start:

Espa: Pau- Duarte, Gonzalez, Roco, Lopez- Diop, Sanchez- Burgui, Moreno, Asensio- Caicedo.

Palmas: Varas- Simon, Aythami, Garrido, Castellano- Gomez, Roque- Momo, Tana, Viera- Araujo.

Sambata are loc si marele derbi al orasului Sevilla, intre Betis si FC din localitate. Cu incepere de la ora 21.30, partida se anunta una de foc, ca de obicei intre cele 2 rivale de moarte. Locurile 11 si 7, gazdele 2 victorii din 5, iar Sevilla 4 din 5, cu 3 la rand, cu Logrones, Gijon si Juve. Ea a avansat la limita si in primavara UEL, urmand sa joace acolo cu Molde in prima faza.

Echipe de start:

Real Betis: Adan; Piccinini, Westermann, Jordi, Vargas; Joaquin, Torres, Petros, Cejudo; Molina, Castro.

Sevilla: Rico; Mariano, Rami, Kolodziejczak, Escudero; N’Zonzi, Krychowiak; Vitolo, Banega, Krohn-Delhi; Llorente.

Sambata mai e programat un meci, La Coruna – Eibar, de la 23.05.

Incepem ziua de duminica avand la start meciul dintre Real Madrid si Rayo (ora 17). Gazdele sunt pe 3, la 5 puncte de liderii Barcelona si Atletico Madrid. Rayo e pe 18 si va juca din nou fara Rat, care e in continuare accidentat la umar. 2-0 ultim meci direct. 5-1 si 5-0 au mai fost rezultate recente intre cele doua, pentru Real evident.

Echipe de start:

Real Madrid: Navas; Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Rodriguez; Bale, Benzema, Ronaldo.

Rayo Vallecano: Yoel; Tito, Llorente, Amaya, Nacho; Trashorras, Jozabed; Lass, Hernandez, Bebe; Guerra.

Bilbao joaca acasa de la 19.15 cu Levante un meci care se anunta usor pentru locul 9, care joaca in fata lanternei rosii din Spania. 2 victorii in 5 jocuri pentru gazde, 3 infrangeri pentru oaspeti. 2-0 Bilbao in ultim meci direct. 6-0 in Cupa acum cateva zile pentru Bilbao care e intr-o forma ofensiva de senzatie.

Echipe de start:

Bilbao: Iraizoz- Balenziaga, Laporte, Etxeita, Marcos- Jose, Benat- Susaeta, Garcia, Williams- Aduriz.

Levante: Martinez- Lopez, Navarro, Feddal, Tono- Lerma, Mate, Camarasa- Morales, Deyverson, Garcia.

Atletico Madrid da piept in deplasare la Malaga de la 21.30 in ultima partida a zilei. Atletico e pe 2 la egalitate cu Barca, 35 de puncte. Malaga e pe 16, cu 14 puncte. 2 infrangeri in 5 jocuri au gazdele, Atletico are 9 victorii la rand, un raport urias asadr, o echipa care a pierdut ultima data pe 30 septembrie. 2-2 in ultimul meci direct intre cele doua.

Echipe de start:

Malaga: Kameni; Rosales, Albentosa, Weligton, Torres; Filipenko, Fornals; Duda, Amrabat, Carlos; Cop.

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Gimenez, Godin, Luis; Niguez, Fernandez, Koke, Carrasco; Vietto, Griezmann.

Tot duminica, mai au loc jocurile Granada – Celta Vigo de la 19.15 si Sociedad – Villarreal de la aceeasi ora.

Barcelona are meci amanat caci joaca in acest week-end finala CM al cluburilor din Japonia, in fata celor de la River Plate din Argentina.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.