Naționala de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de formația Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), luni seara, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției.

România a încheiat practic campania de calificare în Muntenegru, unde echipa gazdă s-a impus prin golul marcat de Stevan Jovetic (75).

Tricolorii au început campania contra Muntenegrului, cu 1-1 la Cluj-Napoca, Stanciu ratând un penalty în prelungirile partidei de debut a lui Christoph Daum ca selecționer al României, și au încheiat-o la Podgorica, cu un eșec, care poate fi ultimul din mandatul tehnicianului german. România mai are de disputat două meciuri în aceste preliminarii, dar obiectivul a fost ratat.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.

În repriza secundă, jocul a fost încâlcit, tricolorii au avut o posesie mai bună a mingii, dar fără să aibă acțiuni clare de gol. Unicul gol a fost marcat în min. 75, când Marusic a centrat de pe dreapta și Jovetic, scăpat din marcaj de Chiricheș, a reluat cu capul, învingându-l pe Tătărușanu.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare.

Muntenegru: 1. Danijel Petkovic — 23. Adam Marusic, 15. Stefan Savic, 6. Zarko Tomasevic, 2. Filip Stojkovic — 20. Mirko Ivanic (9. Stefan Mugosa, 70), 4. Nikola Vukcevic — 8. Marko Jankovic (3. Vladimir Jovovic, 84), 10. Stevan Jovetic (căpitan), 7. Marko Vesovic — 11. Fatos Beciraj (17. Elsad Zverotic, 90+2). Selecționer: Ljubisa Tumbakovic.

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 4. Cosmin Moți, 3. Alin Toșca — 15. Valerica Găman (20. Sergiu Hanca, 81), 18. Răzvan Marin (23. Nicolae Stanciu, 64) — 7. Alexandru Chipciu, 19. Bogdan Stancu, 10. Alexandru Maxim — 9. Florin Andone (13. Alexandru Băluță, 64). Selecționer: Christoph Daum.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.