Naţionala de fotbal a României a fost repartizată în Grupa a 4-a a Ligii C din Liga Naţiunilor, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania, potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri la Lausanne.

Fostul internaţional finlandez Jari Litmanen a efectuat tragerea la sorţi în Liga C, a treia valorică a noii competiţii Liga Naţiunilor. România a fost cap de serie în acest eşalon valoric.

Câştigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediţiei următoare, iar ultimele clasate vor retrograda în seria inferioară.

Serbia a reuşit să câştige grupa în preliminariile Cupei Mondiale din 2018 şi s-a calificat la turneul final din Rusia. Cu 21 de puncte (golaveraj 20-10), sârbii au pierdut un singur meci, pe finalul campaniei, 2-3 în Austria.

România are o victorie cu Muntenegru, a pierdut un alt meci, iar al treilea s-a terminat nedecis. Golaverajul este favorabil tricolorilor cu 5-2. Muntenegru ocupă locul 46 în clasamentul FIFA. Echipa ideală se prezintă astfel: Poleksic – Marusic, Simic, Savic, Volkov – Vukcevic, Bakic – Jankovic, Ivanic, Haksabanovic – Jovetic, vedeta echipei fiind Stevan Jovetic (AS Monaco).

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.