Reprezentativa Belgiei a învins echipa Braziliei cu scorul de 2-1 (2-0), vineri seara, la Kazan, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, fază în care va înfrunta Franţa.

”Diavolii roşii” au făcut meciul perfect în faţa cvintuplei campioane mondiale, considerată principala favorită la titlu, şi s-au impus prin autogolul marcat de Fernandinho (13) şi reuşita lui Kevin De Bruyne (31), în timp ce pentru Selecao a înscris Renato Augusto (76).

Brazilia a condus ostilităţile, dar a fost penalizată în două rânduri şi, deşi şi-a creat multe ocazii de gol, a fost lipsită de şansă şi de inspiraţie.

Belgia a deschis scorul în min. 13, după un corner scos de Fellaini: De Bruyne a executat, Kompany a reluat spre poartă, iar Fernandinho a deviat mingea în propria poartă cu cotul.

Echipa antrenată de spaniolul Roberto Martinez a reuşit să dea şi a doua lovitură sud-americanilor (31), la capătul unui contraatac purtat de Lukaku, De Bruyne marcând cu un şut de la 18 metri la colţul lung, scrie Agerpres.

Brazilia a reuşit să reducă din diferenţă în min. 76, când noul intrat Renato Augusto a reluat cu capul în plasă la centrarea lui Coutinho.

Brazilia, care a încheiat ediţia trecută pe locul 4, după 1-7 cu Germania în semifinale şi 0-3 cu Olanda în finala mică, se opreşte de data aceasta în sferturi.

În semifinala cu Franţa, Belgia nu va putea conta pe Thomas Meunier, jucătorul echipei PSG fiind suspendat.

Eliminarea Braziliei mai înseamnă un lucru, acela că în careul de aşi se vor afla anul acesta doar echipe europene, Belgia, Franţa, Rusia/Croaţia, Suedia/Anglia.

Au evoluat echipele:
Brazilia: 1. Alisson Becker – 22. Fagner, 2. Thiago Silva, 3. Miranda (căpitan), 12. Marcelo – 15. Paulinho (8. Renato Augusto, 73), 17. Fernandinho – 19. Willian (20. Roberto Firmino, 46), 11. Philippe Coutinho, 10. Neymar – 9. Gabriel Jesus (7. Douglas Costa, 58). Selecţioner: Tite.

Belgia: 1. Thibaut Courtois – 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 5. Jan Vertonghen – 15. Thomas Meunier, 8. Marouane Fellaini, 6. Axel Witsel, 22. Nacer Chadli (3. Thomas Vermaelen, 83) – 7. Kevin De Bruyne, 9. Romelu Lukaku (17. Youri Thielemans, 87), 10. Eden Hazard (căpitan). Selecţioner: Roberto Martinez.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.