Selecţionata Croaţiei s-a calificat în premieră în finala Cupei Mondiale de fotbal, miercuri seara, după ce a învins formaţia Angliei cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), la capătul prelungirilor, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în a doua semifinală a turneului final din Rusia.

Croaţia şi-a depăşit astfel performanţa obţinută în 1998, când a câştigat medaliile de bronz. În finala de duminică, ”Vatreni” vor înfrunta echipa Franţei, cea care îi învingea în semifinale acum 20 de ani, iar apoi obţinea titlul după o finală cu Brazilia.

Partida a început practic de la 1-0 pentru englezi, care au marcat prin Trippier, din lovitură liberă de la 22 de metru, după un fault inoportun comis de Modric la Alli.

Croaţii nu au părut capabili să revină în joc nici după pauză, deşi au avut în continuare o posesie mai bună. Un prim semn de revigorare a fost dat de Perisic (65), care a şutat din marginea careului, dar mingea a fost blocată de Lingard şi Walker.

Peste doar trei minute, acelaşi Perisic a reluat din 7 metri în plasă, la centrarea lui Vrsaljko. Omniprezentul Perisic a fost aproape să îşi aducă echipa în avantaj în min. 72, dar şutul său la colţul lung a izbit bara, după care Rebic a reluat în braţele lui Pickford, scrie Agerpres.

Cu patru schimbări efectuate în prelungiri de selecţionerul Dalic, croaţii au beneficiat în a doua repriză de prelungiri de un plus de viteză, pe lângă determinarea arătată pe tot parcursul meciului. Brozovic (108) a şutat periculos pe lângă poartă, iar un minut după aceea, Mandzukic s-a desprins de apărarea încremenită a englezilor şi a şutat în poartă pe lângă Pickford, la mingea trimisă cu capul de Perisic.

Anglia va juca finala mică, sâmbătă, contra Belgiei şi se poate consola cu medaliile de bronz, având practic asigurat şi titlul de golgheter, prin Harry Kane, care are şase goluri.

Croaţia a ajuns la zece meciuri consecutive cu gol marcat la Cupa Mondială. Anglia a marcat 9 din cele 12 goluri ale sale la CM 2018 din faze fixe. Croaţia e neînvinsă de şase partide la Cupa Mondială (record)

Au evoluat echipele:

Croaţia: 23. Danijel Subasic – 2. Sime Vrsaljko, 6. Dejan Lovren, 21. Domagoj Vida, 3. Ivan Strinic (22. Josip Pivaric, 95) – 7. Ivan Rakitic, 11. Marcelo Brozovic – 18. Ante Rebic (9. Andrej Kramaric, 101), 10. Luka Modric (căpitan; 19. Milan Badelj, 119), 4. Ivan Perisic – 17. Mario Mandzukic (5. Vedran Corluka, 115). Selecţioner: Zlatko Dalic.

Anglia: 1. Jordan Pickford – 2. Kyle Walker (11. Jamie Vardy, 112), 5. John Stones, 6. Harry Maguire – 12. Kieran Trippier, 20. Dele Alli, 8. Jordan Henderson (4. Eric Dier, 97), 7. Jesse Lingard, 18. Ashley Young (3. Danny Rose, 91) – 10. Raheem Sterling (19. Marcus Rashford, 74), 9. Harry Kane (căpitan). Selecţioner: Gareth Southgate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.