Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a decedat, duminică, la vârsta de doar 62 de ani.

Balaci s-a născut la Bistreţ (judeţul Dolj) şi a fost unul dintre cei mai tineri debutanţi la echipa naţionala, la vârsta de 17 ani, 6 luni şi 10 zile, pe 23 martie 1974, pe Parc des Princes, la un meci cu Franţa.

A câştigat 3 titluri de campion al României şi 4 Cupe ale României cu Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat în cea mai mare parte a carierei, iar înainte de a se retrage din activitate, în 1988. A mai evoluat la FC Olt şi Dinamo.

A fost desemnat Cel mai bun fotbalist român al anului în 1981 şi 1982. În Divizia A are 349 de prezenţe şi 84 de goluri, în cupele europene a marcat de 7 ori în cele 38 de apariţii, în vreme ce la naţionala are 69 de selecţii şi 8 goluri.

Ca antrenor cele mai mari succese le-a înregistrat în ţările arabe, cucerind numeroase trofee în Tunisia, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită sau Qatar.

”Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească! Nu te vom uita niciodată, Ilie Balaci!”, se arată în mesajul postat în reţeaua de socializare de Universitatea Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.