Sepsi Sfântu Gheorghe a învins cu 3-1 (1-1) formaţia slovenă Olimpija Ljubljana, joi seara, pe Arena Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe, în prima manşă a turului secund preliminar al Europa Conference League.

Formaţia condusă de Cristiano Bergodi a reuşit să se impună cu 3-1 după ce în minutul 4 al întâlnirii era condusă cu 1-0. Oaspeţii au reuşit să înscrie prin tânărul Svit Seslar, care l-a învins cu capul din capul din colţul careului de 6 metri pe portarul Roland Niczuly.

După primele 20 de minute, Sepsi a reintrat în joc, având mai multe ocazii de a egala, iar înainte de intrarea la cabine insistenţa a dat roade. Mihai Bălaşa a reuşit să obţină o lovitură de la 11 metri după un fault al lui David Sualehe. Marius Ştefănescu a executat lovitura de pedeapsă, dar mingea a fost respinsă în faţă de portarul Matevz Vidovsek. Mijlocașul a avut însă reacţie şi a reuşit în cele din urmă să trimită mingea în plasă din 4 metri aducând egalarea (45+4).

După pauză, tot elevii lui Bergodi au fost la timonă, având alte șanse de gol, iar în minutul 66 formaţia covăsneană a beneficiat de al doilea său penalty, obţinut de Alexandru Tudorie. Acesta a fost faultat în careu din postura de ultim apărător de Svit Seslar, care a primit cartonaşul roşu. Excelentul portar sloven Matevz Vidovsek a apărat şi al doilea penalty al meciului, respingând în lateral şutul slab al aceluiași Tudorie.

Golul de 2-1 a venit în minutul 84 în urma unui corner de pe partea dreaptă. Andres Dumitrescu a prelungit cu capul la colţul lung, iar Nicolae Păun din plonjon a reuşit să trimită cu capul în plasă. Scorul final a fost stabilit în minutul 90+3 prin autogolul lui Mateo Karamatic, care a trimis cu genunchiul în proprie poartă o centrare a lui Cosmin Matei.

Manşa secundă este programată la Ljubljana, în 28 iulie, de la ora 20.00.

În aceeași manșă a Conference League, CFR Cluj a trecut pe teren propriu de andorezii de la Inter Club d’Escaldes (3-0), Universitatea Craiova a remizat în deplasare, 1-1 în Albania, cu Vllaznia Shkoder, iar FCSB a pierdut în Georgia, 0-1 cu Saburtalo Tbilisi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.