Aviz cititorilor ! Acesta nu este un comentariu de la partida STEAUA-TRENCIN ,ci un SEMN de suferinta trait la cote maxime, pe o Arena Nationala de fotbal,intr-o seara de trista amintire,22 iulie 2015.

Seara fotbalistica a inceput printr-o dubla legitimare: pe tabele,la poarta stadionului si la intrarea Mass-Media insotita si de o copie dupa buletin, pentru ca asa a cerut Forul EUROPEAN DE FOTBAL!
Ne-am conformat pentru ca, unde e ordin pe Actul nostru de Identitate, se executa nu se discuta !
Stadionul gol, scaunele colorate, sugerand insa, printr-un efect de imagine uluitor ,spectatori -fantoma !
Fotbalistic vorbind era 2-0 pentru noi de la Trencin, desi la conferinta de presa premergatoare meciului, antrenorul Martin SEVELA ne amenintase hatru ca vor juca la calificare !
Eu chiar l-am crezut, bazandu-ma pe jocul lor de pe teren propriu, cand ai nostri au inscris cu putin noroc, la primul gol si pe greseala portarului Semrinec.
Revenim pe Arena noastra si in, chiar minutul 2,noua achizitie ,Tade este la un …metru antic de gol.Am  ramas doar cu …Eminescu! Din minutul 3 a inceput deruta in tabara noastra-pase la adversar, joc lent, deschiderea..Bulevardului Paul PAAP pe partea dreapta. Slovacii,cu Soldatul RAYAN in pole-position ,s-au distrat cu apararea noastra si, in doar 10 minute, au inscris doua goluri din faze parca trase la indigo, la care tanarul portar Cojocaru n-a avut …ac de cojoc! Wesley si Bero,au relansat partida in ovatiile Mass-Mediei din Trecin, mai mult, in minutul 27, Gino van Kessel a fost la un pas de 3-0, si conturile s-ar fi incheiat ! Stelistii se trezesc parca din pumni si Chipciu si mai apoi Hamroun-intrat in locul lui Stanciu accidentat, fiind la un pas de a inscrie, dand astfel semnalul unei..normalitati.
Intram la vestiare cu doua bombe cu explozie intarziata in buzunar si incercam sa regasim macar Steaua din campionat, dupa 3-0 cu Pandurii, dar lucrurile nu se potrivesc in nici un fel. Asadar in prima repriza, Papp, ne-a anulat avantajul de doua goluri, iar restul coechipierilor s-au intrecut in..ghidusii ,ca sa nu le spunem altfel !
 Incepe repriza a doua, sperand in trezirea stelistilor si ne dam seama cat de greu le vine unora sa se trezeasca ! Pe val sunt jucatorii oaspeti si noi tremuram efectiv la fiecare atac al acestora. Din fricire pentu noi, Muniru Sulley-ce nume!,prinde un sut , realmente senzational si inscrie, cu tot plonjonul disperat al portarului slovac. Este 2-1 pentru slovaci, iar noi parsivi , credem in egalare, c-asa-i romanul ! Dumnezeu le iarta pacatele, de voie si fara de voie ale stelistilor, impresionat de frumusetea goluluisi le da minte stelistilor pentru un penalty, pe care Tade il transforma cu mult NOROC ! Este 2-2 si cand credeam ca tot noi vom inscrie, mai ales ca din minutul 74, slovacii au ramas in 10 jucatori prin eliminarea lui Milan Rundic, stelistii se pierd total cu firea , gafeaza ca niste diletanti adunati in curtea scolii.
Dupa ce Wesley inscrie un gol superb, la 3-2 pentru Trecin , ne apuca efectiv sughitul si ne uitam unii la altii, cazuti parca de pe Planeta Midlesbours .Urmeaza minute de fotbal haotic, salvat de interventiile miraculoase ale talentatului portar Cojocaru, in fata acelorasi providentiali Ryan si Bero. Cele patru minute de prelungire s-au jucat intr-o incrancenare surda, cu portarul Semrinec in careul nostru si cu incredibila ratare cu poarta goala a lui Tosca. Fluierul de final de partida al centralului polonez Pawel Raczkowski a gasit jucatorii celor doua echipe prabusiti pe gazon, fiecare cu durerea sau bucuria lui.
  Peste un sfert de ora CINEVA  declara ziaristilor-Daca ratam calificarea, trimeteam echipa in.. .INSOLVENTA!  ALTCINEVA, isi felicita jucatorii pentru calificare!
 Parasesc Arena sub semnul unei presiuni parca inevitabile:  Oare cu sarbii de la Partizan Belgrad va fi la fel ? Vom servi din nou o portie de Dulce si Amar Stelist ?
Dumnezeu tine cu noi !
Cu speranta in calificarea in grupele U.C.L.,

Gheorghe SOANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.