Partida derby a etapei a VIII –a a Seriei I,  din Liga a II-a, de pe Stadionul Giulesti a avut de toate : Spectacol fotbalistic de calitatea Ligii I, Galerie si public de aproape 4.000 de spectatori, de nota 10, cu felicitari, o echipa  -Dacia Unirea BRAILA ,  doar cu jucatori romani in formative, o echipa care a jucat un fotbal adevarat,  cu doi  jucatori de invidiat pentru varsta lor –FRUNZA-capitanul echipei  si ONOFRAS, cu o echipa gazda, cam obosita dupa ,,victoria,, fara stralucire, de dulce-amarui de la CALARASI si, peste toate, cu un arbitraj, al unei brigazi din Ramnicu Valcea, care a fost performant prin faptul ca a reusit sa enerveze intreaga asistenta pe toata durata partidei !

Oricum, Alin PANZARU, antrenorul oaspetilor a reusit cu greu sa-si calmeze jucatorii care au contestat vehement primul gol inscris de CIOALBA, in minutul 20, dintr-o flagranta pozitie de ofsaid ! In minutul 28, pe fondul unui joc ofensiv, excelent condus de FRUNZA, brailenii egaleaza prin MUSCA, care isi razbuna intr-un fel ratarile din minutele 8 si 14, din pozitii favorabile, la pasele de gol,, semnate,, de ONOFRAS . Repriza se incheie prin dominarea doar teritoriala, nu si tactica a rapidistilor, deseori certati pe buna dreptate,  de Dan ALEXA, dar si cu avantaj pe tabela de marcaj prin golul inscris de George GANEA, in minutul 45, care i-a furat din brate balonul  portarului Cristian MITREA, visator la patrunderea ultrarapida a tanarului jucator ! La pauza, 2 -1 pentru RAPID, desi scorul cel mai corect ar fi fost un egal !

Incurajati frenetic de GALERIE, rapidistii, trec de la stadiul de Marfar de Lux, la cel de… RAPID si reusesc cateva faze de fotbal adevarat, spre bucuria suporterilor, cu efecte directe pe tabela de marcaj .Rateaza pe rand, majorarea scorului, CIOALBA si  MARTIN ,pentru ca in minutul 54, FRUNZA sa trimita  o torpila de gheata, la vinclu , de la 25 de metri, la care portarul rapidIst ROMERO a privit admirativ, reluarea din bara a lui MUSCA, facand diferenta intre o…Musca si o …FRUNZA ! Cu siguranta la 2 -2, jocul  ar fi decurs,  poate,  altfel ! Acuzand socul ratarii, brailenii primesc in minutul 64 cel de-al treilea gol, la o eroare in lant a apararii, TRANDU speculand-o prompt,  printr-o deviere sireata a balonului in plasa: 3 -1  pentru RAPID si brailenii, resemnati, depun armele ! Pustiul GANEA, isi trece in cont o faza de mare spectacol, dribland in minutul 68, tot ce i-a iesit in cale, dar sutand din 10metri peste transversala,cala rugby,  spre diserarea antrenorului ALEXA, dar in aplauzele superbei GALERII giulestene !

Vorba unui mucalit :ratarea , ca ratarea, dar driblingurile Pustiului au fost…BRAZILIENE ! Bine ca ratarea n-a fost in minutul 90, la 0 – 0 !  In replica, brailenii, prin bravul lor capitan FRUNZA, mai trimit o data balonul in bara , arbitrii, se dau din nou in spectacol cu centralul valcean Adrian COMANESCU in frunte, dar nu-i mai ia nimeni in seama , iertandu-le pacatele de voie si fara de voie, cu gandul tomnatic ,la o cana de vin fiert !

Pentru RAPID, urmeaza partida cu POJORITA din frumoasa Bucovina si atentie , moldovenii  nu prea stiu a joace ..in limbi straine, asa cum mai joaca stranierii din echipa rapidista ! Una peste alta RAPID e lidera in clasament si asta conteaza, mai ales cand ai o GALERIE  de nota 10 ! Era sa uit : cu FELICITARI!

Accesand acest link, puteti vedea si toate rezultatele Ligii 2 de azi.

   Gheorghe SOANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.