Reputatul antrenor german Jupp Heynckes, care a reușit tripla Campionat/Cupă/Liga Campionilor cu Bayern Munchen în 2013, a acceptat să redevină antrenorul clubului până la finalul sezonului, pentru a-l înlocui pe italianul Carlo Ancelotti, demis săptămâna trecută.

”Directoratul lui FC Bayern și Jupp Heynckes au ajuns astăzi (vineri) la un acord pentru o colaborare până pe 30 iunie 2018”, se arată în comunicat. La 72 de ani, Jupp Heynckes ”preia începând de luni funcția de antrenor principal la FC Bayern”.

Francezul Willy Sagnol, fostul adjunct al lui Ancelotti numit antrenor interimar, nu a oficiat deci decât un singur meci pe banca lui Bayern, cel de duminica trecută din campionat, terminat la egalitate 2-2 la Berlin.

Campion mondial ca jucător în 1974 împreună cu Hoeness, câștigător al Ligii Campionilor pe banca lui Real Madrid în 1998, Heynckes nu se afla în nicio listă ”probabilă” făcută în ultimele zile de analiștii germani. Însă alegerea lui răspunde unei anumite logici.

Mai întâi, este un familiar al casei, ceea ce-i poate permite să navigheze mai sigur în această perioadă dificilă. ”El are avantajul că, evident, cunoaște mai mulți jucători precum Neuer, Boateng, Muller, Alaba, Javi Martinez, Ribery sau Robben, pe care i-a condus cu succes între 2011 și 2013. Și a mai ajutat-o pe Bayern într-o situație similară, timp de șase săptămâni, la finalul sezonului 2009, după demiterea lui Jurgen Klinsmann”, nota joi revista Kicker.

Heynckes a mai antrenat-o pe Bayern în trei rânduri, iar în ultimul său mandat (2011-2013) a realizat acea triplă istorică, înainte de a fi înlocuit cu spaniolul Pep Guardiola.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.