Cristiano Ronaldo, fotbalistul portughez al lui Real Madrid, a câștigat joi pentru a cincea oară în cariera sa Balonul de Aur.

Cristiano Ronaldo, care pe 5 februarie va împlini 33 de ani, a mai obținut Balonul de Aur în anii 2008, 2013, 2014 și 2016.

Ronaldo a intrat pentru prima oară în posesia acestei distincții atunci când juca pentru Manchester United. Din 2009, el evoluează la Real Madrid, echipă cu care a câștigat în sezonul trecut campionatul Spaniei și Liga Campionilor.

Ronaldo a contribuit la calificarea Portugaliei la Cupa Mondială 2018. Naționala lusitană este campioana europeană en titre, scrie Agerpres.

În acest an, Messi a încheiat pe locul 2 în clasamentul Balonului de Aur. Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat brazilianul Neymar, care a jucat până în vară la FC Barcelona, apoi s-a transferat la Paris Saint-Germain.

Pe poziția a patra a fost veteranul Gianluigi Buffon, portarul lui Juventus Torino și al naționalei Italiei, iar pe locul 5 s-a clasat croatul Luka Modric, coechipierul lui Ronaldo la Real Madrid.

Iată clasamentul Balonului de Aur, ediția 2017:
1. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid)
2. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona)
3. Neymar (Brazilia/FC Barcelona și PSG)
4. Gianluigi Buffon (Italia/Juventus Torino)
5. Luka Modric (Croația/Real Madrid)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.