România a fost repartizată în Grupa A de la EURO 2016, alături de Franţa, Elveţia şi Albania, urmand sa joace chiar meciul de deschidere, pe 10 iunie 2016, in fata Frantei, de la ora 22.

Imediat dupa tragere, la Paris, in cadrul Palatului Congreselor, presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat:

„Ne bucurăm, avem o premieră în fotbalul românesc. Vom juca în deschiderea Campionatului European. Mă bucur că am picat cu Franţa. Foarte mulţi jucători şi-au dorit asta, eu nu mi-am dorit. Elveţia este unul dintre cei mai dificili adversari din urna a doua. Îmi doresc să fie o revanşă pentru domnul Iordănescu, dacă ne amintim meciul din 1994. Albania era una dintre echipele pe care ni le doream la acest Campionat European.

Văd numai avantajele acestui program. Faţă de alte programe posibile vom avea zile suficiente de refacere. Avem un avantaj că vom juca primele două meciuri la Paris, iar distanţa până la Lyon nu este una mare. Obiectivul e calificarea, în mod cert Franţa pleacă cu prima şansă în această grupă”, puncta Burleanu la DolceSport TV.

Romania a mai jucat cu Franta in 2008 la EURO, scor 0-0, dar si impotriva Elvetiei la CM 1994, meci de trista amintire, scor 1-4.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.