România a obținut cea mai clară victorie din campania de calificare la EURO 2024, 4-0 în fața Andorrei, un meci disputat pe Arena Națională în fața a 21.000 de copii.

România a controlat total disputa cu Andorra. Nu le-a permis adversarilor niciun șut pe poartă sau vreun corner.

Tabela a fost deblocată dintr-o lovitură liberă executată magistral de Nicușor Stanciu. A ieșit apoi la rampă Ianis Hagi. Fiul „Regelui” a marcat un gol frumos, a obținut o lovitură de la 11 metri pe care Răzvan Marin a transformat-o, apoi tot Ianis a pasat și la reușita lui Florinel Coman. Extrema celor de la FCSB a semnat prima reușită în tricoul naționalei.

România a ajuns la 16 puncte în grupa I preliminară pentru EURO 2024 și este provizoriu lider. Elveția, cu 15 puncte, are însă un meci mai puțin disputat.

Edi Iordănescu, concluzii după victoria României cu Andorra

Am fost alături de noi, i-am simțit incredibil, cu o energie fantastică. Mărturisesc că am discutat să jucăm și pentru copii. Băieții sunt modele pentru ei, am vrut să îi trimitem acasă fericiți. Felicit echipa, aveam nevoie de puncte contra unei echipe arțăgoase. E o echipă care a încurcat mulți adversari. Să nu uităm că a marcat contra tuturor, noi le-am marcat 6 în două jocuri, fără să primim.

Era vorba de concentrare azi. Presiune este mereu. Eu rămân consecvent. Echipa e la cu totul alt nivel față de Liga Națiunilor, dar sub nivelul la care eu vreau să ajungem. Avem maxim 30 de zile într-un an. Trebuie să continuăm pe acest drum. Sunt 10 meciuri fără eșec, sunt pe loc calificabil, avem șanse reale.

Am schimbat în echipa de start pentru că mereu am fost adeptul sistemului de rotație. Nu avem un istoric foarte bun cu meciurile din trei în trei zile. Aducem energie nouă, în special de la mijloc în sus. Încercăm să stabilizăm lucrurile de la mijloc în sus. Mă bucură că avem de departe cea mai bună defensivă din grupă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.