România s-a calificat la Campionatul European din 2024 datorită victoriei 2-1 cu Israel. „Tricolorii” vor reveni după 8 ani la un turneu final.

Selecționerul Edi Iordănescu a transmis un mesaj la câteva ore distanță de la obținerea matematică a calificării.

Mesajul lui Edi Iordănescu după calificarea la EURO 2024

România mai are o miză în grupă. Marți, pe Arena Națională, trebuie să obțină cel puțin un punct în fața Elveției pentru a fi sigură de prima poziție în grupă și de o urnă mai favorabilă la EURO 2024.

„Mă adresez vouă, dragi suporteri ai României și reprezentanți ai instituțiilor media, într-un moment de sărbătoare pentru fotbalul românesc, ca să vă mulțumesc, întâi de toate, pentru contribuția pe care o aveți la această performanță. Prin energia, afecțiunea, criticile, analizele, încrederea și resursele pe care le-ați alocat constant echipei naționale am putut să devenim mai buni și să obținem această calificare!

Vin în fața jurnaliștilor cu rugămintea de a respecta o decizie personală privind prezența mea în spațiul public pentru perioada de timp următoare și în speranța că iubitorii fobalului vor accepta argumentele mele.

După acțiunile media din ultima perioadă, urmează mâine o conferință de presă oficială a României premergătoare meciului cu Elveția, interviurile exclusive pentru deținătorii de drepturi tv, apoi conferința de presă după această partidă. În foarte scurt timp vom avea tragerea la sorți a grupelor EURO 2024, cu acțiunile de presă aferente. Așadar, suficiente oportunități, în viziunea mea, ca să pot răspunde tuturor demersurilor jurnalistice și să oferim publicului român răspunsurile și reacțiile pe care le așteaptă.

Dincolo de acțiunile media oficiale ale echipei naționale însă, vă solicit respectuos să înțelegeți faptul că nu voi onora alte solicitări de interviuri telefonice, scrise, prezențe în cadrul emisiunilor.

Doresc să dedic puținele zile libere care vor fi înainte și după tragerea la sorți EURO 2024, în preajma sărbătorilor de iarnă, familiei mele. Și să-mi trag sufletul după o campanie fericită, reușită, dar în care am investit toată energia mea. Astfel încât foarte repede să revenim la pregătirea turneului final EURO 2024 cu toate forțele, la turație maximă!

Decizia mea vine inclusiv din respectul pe care îl port instituțiilor media din România. Nu aș putea onora toate solicitările, nu vreau ca anumiți jurnaliști să se simtă nedreptățiți, la fel cum nu accept o eventuală listă de priorități în onorarea solicitărilor media.

Deschis, transparent și sincer, așa cum mă știți, prefer să continuăm drumul bun în baza acelorași principii care ne-au ghidat și până azi.

Vă mulțumesc încă o dată”, a transmis Edi Iordănescu prin intermediul site-ului oficial al Federației Române de Fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.